170. Julian Reisz: Matsvinn och syftesdriven affärsutveckling

Julian Reisz driver konsultbolaget Brave Business, som hjälper företag med affärsmodellsinnovation och att hitta ett högre syfte att rikta verksamhetens övergripande mål mot. Ofta står hållbarhet och livsmedel i fokus, och Julian jobbar bland annat med flera olika projekt för att utveckla lösningar inom matsvinn, ett av vår tids stora globala problem. Men, poängterar han, det gäller att börja i liten skala. Ett exempel är Brave Business eget initiativ kring öl bryggt på livsmedelsbutikernas brödsvinn. Om du är det minsta intresserad av det svenska matsystemet och varför det är så komplext, då är det här avsnittet för dig. Inspelat på Helio/GT30 i Stockholm. Programledare: Christian von Essen // Läs mer på http://www.hejaframtiden.se

Om Podcasten

Heja Framtiden är en podcast och plattform för framtidsfrågor. Här får du möta futuristerna som förutspår framtiden, entreprenörerna som bygger framtiden och eldsjälarna som representerar framtiden. Med många olika perspektiv läggs ett spännande pussel som aldrig blir färdigt, och oavsett vad vi tror om framtiden får vi aldrig sluta heja på den. Podden drivs av Christian von Essen i Stockholm. Läs mer på http://hejaframtiden.se Heja Framtiden is a Swedish podcast about the future. For all the English episodes, please check out http://hejaframtiden.se/category/english/