436. Markus Wahlgren: Kan man driva en livsmedelsbutik utan matsvinn?

Nordic Food Waste Summit 2023: Vi träffar Markus Wahlgren som driver Stora Coop Visby. Hans filosofi är att matsvinn inte bara är ohållbart - det är dessutom olönsamt och onödigt. Därför har han tillsammans med sina 95 medarbetare lyckats reducera svinnet från 120 till 7 ton på bara fem år, och målet är en livsmedelsbutik helt utan matsvinn. På några få minuter hinner vi med att prata om både lagstiftning, innovation och konkreta åtgärder. // Inspelat i blåsten utanför Garnisonen i Stockholm under Nordic Food Waste Summit 2023. // Programledare: Christian von Essen // Läs mer på hejaframtiden.se och prenumerera på nyhetsbrevet! // Är du förresten intresserad av foodtech och älskar gratis pizza? Kom på Bar Talk Live den 4 maj på United Spaces Torsgatan 26 i Stockholm!

Om Podcasten

Heja Framtiden är en podcast och plattform för framtidsfrågor. Här får du möta futuristerna som förutspår framtiden, entreprenörerna som bygger framtiden och eldsjälarna som representerar framtiden. Med många olika perspektiv läggs ett spännande pussel som aldrig blir färdigt, och oavsett vad vi tror om framtiden får vi aldrig sluta heja på den. Podden drivs av Christian von Essen i Stockholm. Läs mer på http://hejaframtiden.se Heja Framtiden is a Swedish podcast about the future. For all the English episodes, please check out http://hejaframtiden.se/category/english/