Kulturreportaget i P1

"And then we danced" - filmen alla pratar om i Tbilisi

av Kulturreportaget i P1 | Publicerades 1/21/2020

Belönad med fyra Guldbaggar och hyllad av kritikerna. Men vilket avtryck har "And then we danced" gjort i Georgien där den är inspelad? Följ med till Tbilisi och möt människor som berörts av filmen.

Under tre dagar i november visades den svenske regissören Levan Akins film "And then we danced" på biografer i Tbilisi och Batumi. De 6000 biljetterna till visningarna sålde slut på nolltid men hoten mot biograferna från högernationalister har gjort det svårt att få till en fullskalig distribution i Georgien. Trots detta har filmen dominerat samhällsdebatten i landet under de senaste månaderna. I det här kulturreportaget möter du Mariam Kvaratskhelia på Tbilisi Pride, filmkritikern Nino Dzandzava på det georgiska filmarkivet, museichefen Lasha Bakradze, curatorn Magda Guruli och författaren Salome Benidze. Vi hör om rave-revolutionen 2018 och om konflikterna kring utbrytarrepublikerna Sydossetien och Abchazien. Det här är ett program av Fredrik Wadström.

Om Podcasten

Reportage från kulturredaktionen P1 som introducerar, fördjupar och analyserar. Ansvarig utgivare: Katarina Dahlgren Svanevik