Madestam & Lemne

Blir det bättre disciplin med kameraövervakning?

av Madestam & Lemne | Publicerades 5/28/2020

Madestam & Lemne om ett nytt forskningsprojekt om kameraövervakning.


Alexandra Bogren och Daniel Castillo, sociologer på Södertörns högskola ska genom att intervjua och skugga tre olika yrkesgrupper, poliser, socialsekreterare och biljettkontrollanter försöka ta reda på hur de upplever kameraövervakning och hur det påverkar de som blir övervakade? Både poliser och biljettkontrollanter använder kroppskameror men leder det verkligen till mer disciplin?

Dessutom pratar Jenny och Marja om relationen politiskt ledarskap kontra expertstyre och så utser de veckans politiker.See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Om Podcasten

Madestam & Lemne är en podcast om politik och förvaltning med fokus på Sverige. I varje avsnitt diskuteras aktuella ämnen med fördjupade analyser. Jenny Madestam och Marja Lemne är verksamma som forskare på Södertörns högskola och flitigt förekommande som politiska analytiker både TV och radio. Om du har frågor och/eller förslag på teman till framtida avsnitt kan du skicka mail till: jenny.madestam@sh.se See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.