Avsnitt 13: matkultur och identitet med Margit Richert

Ett genuint samtal om matkultur och vad maten betyder för oss, det är vad detta avsnitt av Nära Mat podden bjuder på. Programledare Hulda Wirsén åker till Jokkmokk för att träffa Margit Richert, en av Sveriges första stora matbloggare. Hon är en riktig matnörd och kock som lagar mat med influenser från hela världen. Vad är hennes uppfattning om den norrbottniska matkulturen? De pratar också om trender och att många människor längtar tillbaka till grunderna, vilket även märks när det gäller maten.

Om Podcasten

Nära Mat podden - Företagslyftet lägger fokus på strategisk företagsledning. Podden bjuder på samtal med drivna producenter, kreativa entreprenörer och spännande landsbygdsföretagare i norr. Vi vill inspirera fler att ta klivet in i livsmedelsbranschen samt att lyfta goda exempel på landsbygdsföretag som vill dela med sig av sin kunskap och sina erfarenheter kring företagsledning. Podden är en del i arbetet med Norrbottens livsmedelsstrategi Nära Mat. Programledare är Hulda Wirsén, samordnare för Nära Mat på Länsstyrelsen i Norrbotten. Producent och tekniker är journalisten Malin Winberg.