Till podcasten

DOKUMENTÄR: Duke Nukem Forever delayed - P3 Spel

Avsnittet publicerades: 2/27/2019

Frihet, perfektionism och en till synes oändlig hög med pengar. Det som vid första anblick ser ut att vara perfekta förutsättningar, ska i fallet Duke Nukem snarare visa sig vara ett svart hål.

Efter att Duke Nukem 3D toppat försäljningslistor världen över kändes det uppenbart. Det här skulle bli en spelserie som lever länge. The Duke som karaktär skulle bli älskad för evigt och ta plats bland andra storheter som Lara Croft och Super Mario. Arbetet med ett nytt spel börjar och gamingvärlden väntar med spänning. Men släppdatum efter släppdatum paserar utan att något spel syns till, och snart ställer sig alla frågan: Kommer Duke Nukem Forever någonsin släppas? Hör P3 Spels Tobias Norström berätta historien om spelet som en hel spelvärld väntade på i ett decennium. Hör utvecklaren Scott Miller om distributörer som inte levererar och journalisten Clive Thompson dela med sig av hur det kom sig att ett spel som skulle bli given succé, till slut landade i ett magplask.

Om podcasten

Podden som ger dig koll på allt som händer inom gaming och dessutom berättar de mest spännande historierna från spelvärlden. Ansvarig utgivare: Cajsa Lindberg