P3 Spel

DOKUMENTÄR: Hemligheternas port

av P3 Spel | Publicerades 5/15/2019

Ett av världens äldsta MMO-spel bar i åratal på ett mysterium. En port som bara kunde öppnas av de utvalda: spelare som nått level 999. Bara de skulle få veta vad som fanns bakom hemligheternas port.

Den kallades "the Banuta gate of expertise", dörren som i över ett decennium gäckade spelare i Tibia. För att gå igenom porten och få veta vilka hemligheter den bar på var man nämligen tvungen att ha nått level 999, en bedrift som skulle ta åratal att uppnå. Och när den första spelaren så steg in genom hemligheternas port 2016 väntade alla på att få reda på vad som fanns på andra sidan. Hör P3 Spels Anton Vretander berätta om en utmaningen ingen trodde var görbar. Tibia-streamern Gustaf Appelgren berättar om hur den mystiska dörren fångade en hel spelvärlds intresse och journalisten Patrick Klepek om vad som hände när mysteriet till slut fick sin lösning.

Om Podcasten

Podden som ger dig koll på allt som händer inom gaming och dessutom berättar de mest spännande historierna från spelvärlden. Ansvarig utgivare: Cajsa Lindberg