P3 Spel

DOKUMENTÄR: Historien om Dreamhack

av P3 Spel | Publicerades 11/20/2019

Få saker från spelsverige har haft lika stort genomslag som världens största LAN, Dreamhack. Det här är historien om hur det växte till att bli den institution det är idag.

Alla giganter har en origin story. För Dreamhack utspelar sig den i det lilla samhället Malung i Dalarna. Två datorintresserade ungdomar bestämde sig för att samla likasinnade till en föreningslokal med plats för tio. Över årens lopp ska det visa sig att det är många fler än så som delar deras brinnande intresse för datorer. Dreamhack sprider sina grenar över hela jorden, och blir till slut ett namn på alla gamers läppar. P3 Spels Tobias Norström tar dig med på berättelsen om hur världens största LAN kom till. Gamingprofilen Sean Day9 Plott berättar om Dreamhacks rykte internationellt och vilken roll det spelat i E-sportens historia. Och hör för första gången Dreamhacks grundare Martin Öjes berättar hur stor prislappen var när han och hans kompanjon sålde företaget.

Om Podcasten

Podden som ger dig koll på allt som händer inom gaming och dessutom berättar de mest spännande historierna från spelvärlden. Ansvarig utgivare: Cajsa Lindberg