Till P3 Spel

DOKUMENTÄR: Kärleksbrevet från öst

Av P3 Spel

Avsnittet publicerades: 5/1/2019

I början av 90-talet utvecklas ett spel i Japan helt avsett för den amerikanska publiken. Ett spel som dessutom innehåller ett papper med en hemlighet. Det blir ett kärleksbrev från öst till väst.

För knappt 30 år sedan pågick ett krig i det dolda. En uppgörelse i spelvärlden där japanska Nintendo satte hårt mot hårt med den amerikanska uthyrningsmarknaden. Och i syfte att sätta käppar i hjulet för stora amerikanska uthyrningskedjor utvecklade man till och med ett spel som skulle bli omöjligt att klara i uthyrt format.  Hör P3 Spels Angelica Norgren berätta historien om Startropics, ett spel som föddes ur konflikt men även var en kärleksförklaring till amerikansk kultur. Dessutom visar samlaren Carl Michael Sahlberg spelets mytomspunna brev och berättar om dess speciella utformning. Och P3 Spels Tobias Norström förklarar hur Startropics förändrade synen på spelberättandets möjligheter.

Om podcasten

Podden som ger dig koll på allt som händer inom gaming och dessutom berättar de mest spännande historierna från spelvärlden. Ansvarig utgivare: Cajsa Lindberg