Till P3 Spel

DOKUMENTÄR: Trollet Hugo

Av P3 Spel

Avsnittet publicerades: 3/27/2019

Under 90-talet samlade Trollet Hugo svenska barn runt tv-apparaterna. Alla drömde om att själva ringa in och vinna det bästa priset som gick att tänka sig: en gigantisk geléråtta. 

Trollet Hugo engagerade en hel generation svenska barn när det var ett fast inslag i morgonens barnprogram på TV4. Vissa hade tur och fick själva testa sin färdighet när deras samtal blev utvalt till programmet, men de allra flesta nådde aldrig dit och blev dömda till att enbart titta på när andra spelade. Vad de flesta inte vet är dock att Hugos räckvidd var mycket större än bara svensk tv. Det var ett världsomspännande fenomen som omsatte miljoner, och Trollet själv kommer från Danmark. P3 Spels Anton Vretander har grävt djupare i 90-tals fenomenet Hugo, och hur ett bokstavligt TV-spel delade upp befolkningen i fyra kategorier. Trollet Hugos skapare, Ivan Sølvason, berättar också om Hugos födelse och hur ett troll med bara en tand växte till att bli ett ansikte igenkänt över hela världen.

Om podcasten

Podden som ger dig koll på allt som händer inom gaming och dessutom berättar de mest spännande historierna från spelvärlden. Ansvarig utgivare: Cajsa Lindberg