Till P3 Spel

P3 Spel – Rebellen som blev ett imperium

Av P3 Spel

Avsnittet publicerades: 12/12/2018

Vad händer egentligen när en rebellisk spelutvecklare som skulle vara lösningen på en spelvärld där stora bolag inte lyssnar på spelarna, allt mer börjar liknar problemet?

Det crowdfundade spelet Star Citizen har hittills dragit in 200 miljoner dollar. Men något färdigt spel har de entusiatiska rymdäventyrare från världen över som lagt in sina pengar i projektet ännu inte fått. En av dem är Ken Lord, en amerikan som från början trodde Star Citizen skulle bli vägen till förändring, till en ny spelvärld med lyhörda spelare. Istället valde han att dra Star Citizen-skaparna inför domstol. Hör P3 Spels Jimmy Håkansson om hur stora ambitioner ofta får oanade konsekvenser. Ken Lord berättar om känslan av att få sina speldrömmar grusade och spelutvecklaren Simon Karlsson förklarar hur det egentligen känns att göra ett spel som alla känner att de borde ha inflytande på.

Om podcasten

Podden som ger dig koll på allt som händer inom gaming och dessutom berättar de mest spännande historierna från spelvärlden. Ansvarig utgivare: Cajsa Lindberg