P3 Spel

P3 Spel – Världens tråkigaste spel

av P3 Spel | Publicerades 11/7/2018

Vad får man om man blandar två världsberömda trollkarlar, Lou Reed, en spelutvecklare och en åtta timmar lång bussresa? Världens tråkigaste spel som otippat gjorde världen lite bättre.

I slutet av 16-bitseran släpper Sega ett tillbehör till sin Sega Mega Drive som gör det möjligt att släppa spel på cd-skivor. Ett oväntat resultat blir att trollkarlarna Penn & Teller ger sin in i spelvärlden med en än mer oväntad idé: De ska släppa en samling minispel där ett av dem ska blidet tråkigaste spelet någonsin. Ett spel där man kör en buss mellan Tuscon, Arizona och Las Vegas, Nevada, i åtta timmar. Ett spel som dessutom ska få ett arv i filantropins tecken.  Hör P3 Spels Marcus Morey-Halldin berätta historien om en oerhört märklig spelsatsning, Dan Kitchen om hur man kommer på idén att göra världens tråkigaste spel och James Turner från humorgruppen Loading Ready Run om hur man gör välgörenhet av att spela spel.

Om Podcasten

Podden som ger dig koll på allt som händer inom gaming och dessutom berättar de mest spännande historierna från spelvärlden. Ansvarig utgivare: Cajsa Lindberg