P3 Spel

P3 Spel – Videobandet som skakade USA

av P3 Spel | Publicerades 12/26/2018

På 80-talet försökte spelet Night Trap revolutionera tv-spelsmarknaden. Målet var en banbrytande teknisk landvinning, istället blev det ett spel som retade gallfeber på den amerikanska kongressen.

I början av 90-talet blev spelen av med oskulden och gick från harmlös underhållning för barn till en omdebatterad kulturform på ett ganska märkligt vis. Efter åratal av snälla plattformsspel satsade nämligen en studio på att göra något annorlunda. De vill skapa en berättelse om vampyrer, fällor och skräck, och framförallt ett spel som helt och hållet bestod av filmat material. Det fick titeln Night Trap, skulle ges ut på VHS och målet var att stoppa Nintendos dominans. Istället blev resultatet något helt annat. Hör P3 Spels Angelica Norgren berätta historien om ett spel som kom att skaka USA på ett högst otippat vis. Och hör utvecklaren Rob Fulop om hur det känns att ha skapat ett spel som beskrivits som "barnmisshandel".

Om Podcasten

Podden som ger dig koll på allt som händer inom gaming och dessutom berättar de mest spännande historierna från spelvärlden. Ansvarig utgivare: Cajsa Lindberg