Till podcasten

Paul Svensson - Sommar & Vinter i P1

Avsnittet publicerades: 8/13/2018

KOCK, KRÖGARE, KOKBOKSFÖRFATTARE, 43 år. Född i Helsingborg, bosatt i Stockholms skärgård. Debuterar som Sommarvärd.

Jag ska prata om hur världens blygaste elitgymnast hittade passionen till den gröna maten och såg en lösning på klimatproblematiken genom att bli en planetskötande kock. Om Paul Svensson Engagerad i frågan om hållbar njutning. Fokuserar på det ekologiska och växtbaserade köket i sin restaurang på Fotografiska i Stockholm, utsedd till världens bästa museirestaurang. Kombinerar smaksensationer med hållbarhet i pop-up restaurangen ReTaste. Tidigare kreativ ledare på stjärnrestauranger som Bon Lloc och F12 i Stockholm. Medverkat i en rad tv-program, bland annat Landgång i SVT, Kockarnas kamp och Sveriges yngsta mästerkock i TV4. Belönad för sin kokbok Paul grillar. Har även gett ut böckerna Pauls kök: En grönare matfilosofi, Nya husmanskosten och Grilla vego. Producent: Anneli Zvejnieks

Om podcasten

Genomtänkt och begåvad radio med intressanta människor som roar och berör. Ansvarig utgivare: Daniel af Klintberg