Tyngre Rehab

Forskning producerad av Tyngre Rehab

av Tyngre Rehab | Publicerades 8/31/2019

Kenneth och Adrian diskuterar innehållet i Kenneths nypublicerade artikel.

Artikeln behandlar huruvida strukturen av den tendinopatiska (är det ett ord? :)) senan förändras efter en träningsperiod och om den gör det finns det någon koppling mellan förändringen och det kliniska utfallet?

Vad ville vi kika på
Vi ville undersöka senans (hälsenan) anpassning (förändring av senans tjocklek), vid tendinopati, efter träning (> 12 veckor) i relation till det kliniska utfallet (t.ex. självrapporterad smärta och funktion).

Vad vi hittade
Sammantaget skedde det ofta en förbättring i smärta och funktion. Gällande förändring i tjocklek såg det olika ut mellan studierna.

Kontentan blir dock att i studierna där man såg en minskning av tjockleken kan man inte avgöra om det var interventionerna eller endast tiden som gjorde att senorna minskade i tjocklek.

Du som lyssnar på vår podcast får gärna betygsätta den på Apple Podcasts (iTunes) - lämna gärna en recension. Då blir podden mer synlig för andra plus att vi värdar blir glada.

Följ Tyngre Rehab och värdarna på Instagram: @TyngrerehabDaniel Andréasson, Kenneth FärnqvistAdrian Valkeaoja och Erwin Lindén.

Om Podcasten

I Tyngre Rehab podcast diskuterar värdarna Daniel Andréasson, Erwin Linden, Adrian Valkeaoja och Kenneth Färnqvist allt som berör rehab, träning och smärta. Ambitionen är att förmedla evidensbaserad kunskap på ett lättbegripligt sätt som alla lyssnare kan ha nytta av. Följ oss på instagram under @tyngrerehab där vi lägger upp nyheter, studier och notiser inom områden vi finner intressanta.