Tyngre Rehab

Lyssnarfrågor: Hur du hanterar bakslag och sociala aspekter av smärta

av Tyngre Rehab | Publicerades 8/3/2019

I avsnitt 39 svarar Daniel och Adrian på två lyssnarfrågor.

  • Den ena frågan rör hur man hanterar bakslag i sin rehabilitering, bland annat med justering av träningsdos, förhållningssätt till smärta etc. Att hantera bakslag är något som de allra flesta med smärtproblem kommer ha nytta av. Du kan både påverka hur ofta bakslagen kommer och hur hårt de drabbar dig.
  • Den andra frågan rör sociala aspekter av smärta, mer specifikt socialt utanförskap, att känna sig som en börda och känslan av att inte kunna prata om sin smärta. Sociala aspekter av smärta diskuteras allt för sällan och det är både personer med smärta men även de som känner någon med smärta som är berörda.

Du som lyssnar på vår podcast får gärna betygsätta den på Apple Podcasts (iTunes) - lämna gärna en recension. Då blir podden mer synlig för andra plus att vi värdar blir glada.

Följ Tyngre Rehab och värdarna på Instagram: @TyngrerehabDaniel Andréasson, Kenneth FärnqvistAdrian Valkeaoja och Erwin Lindén.

Om Podcasten

I Tyngre Rehab podcast diskuterar värdarna Daniel Andréasson, Erwin Linden, Adrian Valkeaoja och Kenneth Färnqvist allt som berör rehab, träning och smärta. Ambitionen är att förmedla evidensbaserad kunskap på ett lättbegripligt sätt som alla lyssnare kan ha nytta av. Följ oss på instagram under @tyngrerehab där vi lägger upp nyheter, studier och notiser inom områden vi finner intressanta.