Sushin, smörgåstårtan och smittorna

Livsmedelsverket har släppt en ny rapport som visar att bland annat sushi och smörgåstårta är riktiga smittohärdar när det kommer till matförgiftning. Och de flesta som insjuknar har ätit mat av en person som bär det så kallade noroviruset. Vad är det för virus och hur kan man skydda sig? Gäst: Marie-Louise Danielsson-Tham, professor emerita i livsmedelshygien, Örebro universitet. Programledare/producent: Sally Sjöberg. Klipp från: Sveriges radio. Kontakt: podcast@aftonbladet.se

Om Podcasten

Aftonbladet Daily är Aftonbladets dagliga nyhetspodd. Varje dag fördjupar vi oss i ett aktuellt ämne, sammanfattar vad som hänt och ger en lite större bild. Nytt avsnitt måndag till fredag. Av Jenny Ågren, Olivia Svenson, Jessica Johansson och Sally Sjöberg. Aftonbladet Daily är utvald som en av Apple Podcasts favoriter 2024