4 tips på sportpoddar

När man tränar kan det ibland vara skönt att slippa lyssna på sina egna andetag och samtidigt passa på att få lite kunskaper eller underhållning. Det kan man få genom att lyssna på en podcast om sport. Det kan också fungera när man tränar i grupp, eller för den delen åker bil, så har man något att prata om sedan. Säga vad man vill, men sport engagerar. Till exempel kan en sportintresserad familj lyssna på en podd ihop vid frukostbordet, på väg till sommarstugan eller under en gemensam joggingtur. Välj helst en podd som alla får ut något av.

Om det sportintresserade barnet är engagerad i en specifik sport kan man lyssna på en podcast som handlar om den, och om klubben barnet är med i behöver fylla på klubbkassan finns ett sätt man kan tjäna pengar till föreningen som vi kan komma in på senare. Först några förslag på bra sportpoddar:

Offsides podcast

Tidningen Offside är Sveriges största fotbollsmagasin. I Offsides podcast har chefredaktörerna Anders Bengtsson och Johan Orrenius pratat fotboll en gång i veckan, en dryg timme åt gången i snart tio år. Allt från landskamper och landslag till engelska ligan, allsvenskan och amatörfotboll. Det dessa herrar inte vet om fotboll är inte värt att veta.

Släpp sargen

I ishockeypodden Släpp sargen samtalar det före detta hockeyproffset Robin Figren med humoristen Niclas Norlindh, men inte sällan bjuder de in andra ishockeyprofiler för att prata om sport i allmänhet och ishockey i synnerhet. Figren har spelat i landslaget, SHL och TV-pucken, men också i USA och Schweiz. Norlindh slog igenom i humorgruppen ”Den som skrattar förlorar”, men är också över genomsnittet sportintresserad.

Olsson & Wiklund

Johan och Anna Olsson är ett äkta par och bägge före detta landslagsåkare i längdåkning. Båda två har vunnit OS-guld och ingen som sett den glömmer Johan Olssons VM-guld på 50 km masstart i Val di Fiemme 2013 då han drog ifrån och höll undan från den jagande klungan i tre mil. Tillsammans med den mentale tränaren Stig Wiklund gör Johan och Anna podden Olsson & Wiklund om mental träning. Det handlar om att hitta glädje i träningen, hur ungdomar kan tänka för att få ut så mycket som möjligt av sitt idrottande och hur man hanterar motgångar. Denna podcast har något att lära alla, men kanske särskilt unga idrottare.

Green & Kallin

Emma Green är höjdhopparen som under sin karriär alltid stod lite i skuggan av superstjärnan Kajsa Bergqvist trots flera internationella medaljer och ett tvåsiffrigt antal guld i SM, förutom i höjdhopp också ett par stycken i tresteg och längdhopp. I podden Green & Kallin samtalar hon med föreläsaren och idrottsledaren Camilla Kallin. Detta är kanske mer en livsstilspodd än en renodlad sportpodd. Det handlar om att skapa balans i livet och hållbara vanor, vare sig det gäller träning eller livet i stort.


Det var ett axplock av lyssningsvärda idrottsrelaterade podcasts, men det finns många fler. Apropå balans och träning var det ju detta med pengar. Unga idrottslag har ofta svårt att få ihop pengar till cupresor, träningsläger och liknande, men det löser man genom att samla pengar till laget. Det gör man enklast genom att sälja delikatesser ihop med DelikatessKungen.

Företaget tillhandahåller varorna och ungdomarna säljer dem genom att knacka dörr i sitt bostadsområde, kontakta företagare i sin närhet eller starta kampanjer i sociala medier och sälja på nätet. Människor gillar generellt att stödja ungdomars fritidsintressen och delikatesser som lufttorkad salami och handgjorda belgiska chokladpraliner blir perfekta presenter. Tycker man att det känns svårt med försäljning så finns det podcasts om det med.


Av podcasts.nu - Publiserad 2023-05-25

Uppdaterad 2023-05-25

Nytt och trendigt vecka 19 - 2023 - Podcasts.nu!

Upptäck veckans nyaste och mest trendiga podcasts! Låt dig fängslas av engagerande samtal, intressanta berättelser och nya perspektiv. Med vår lista över veckans nyheter, kommer du aldrig missa ett spännande avsnitt igen. Klicka dig in nu och upplev en värld full av podcastnöjen!

Monarkerna

Med Titti Schultz och Ebba Kleberg von Sydow. En podd om det svenska kungahuset och europeisk monarki. Ansvarig utgivare: Sofia Söderholm

Antal avsnitt: 4

Länk till första avsnittet

Länk till senaste avsnittet

Högt i tak

Välkommen till Sanna Guidetti & Rosanna Charles vardagsrum! Här har vi alltid högt i tak. Nya avsnitt släpps varje torsdag! Instagram @hogt.i.tak

Antal avsnitt: 5

Länk till första avsnittet

Länk till senaste avsnittet

Killrådet

Lillen och Granis kända från "Den som skrattar förlorar" vägleder Sveriges killar genom livet tillsammans med programledaren Anders Löf.

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Antal avsnitt: 4

Länk till första avsnittet

Länk till senaste avsnittet

Den nakna sanningen

Den här podden innehåller skildringar av sexuella övergrepp mot barn. Har du själv blivit utsatt för sexuella övergrepp eller andra övergrepp kan du kontakta Kvinnofridslinjen på telefonnummer: 020 50 50 50.I “Den nakna sanningen” får vi träffa anonyma kvinnor som blivit utsatta för sexuella övergrepp av en närstående i sin barndom. Vi får följa de här kvinnornas resa genom livet och höra om hur de har bearbetat sitt trauma. Programledaren Monica Ek utsattes själv för sexuella övergrepp av sin morfar från fem års ålder. Idag vill hon vara rösten och ansiktet utåt för alla de kvinnor som inte vill, orkar eller våga berätta. Genom “Den nakna sanningen” vill Monica jobba mot den skuld och skam som utsatta kvinnor ofta bär med sig genom livet. Nytt avsnitt släpps varje tisdag och du kan följa Monica Eks arbete för att belysa problematiken med sexuella övergrepp på Instagram @monicaek3.Den nakna sanningen görs avProgramledare: Monica EkProducenter: Anna Hegestrand, Fuze PR och Sofie Brusess, GabardinKlippning: Ludvig Sjöström, GabardinExekutiv producent: Jonas Lindskov

Antal avsnitt: 5

Länk till första avsnittet

Länk till senaste avsnittet

Hennes namn var

Sex unga kvinnor som levt i våldsamma relationer hittas döda. Men vilka var de - och kunde deras liv ha räddats?Hennes namn var är en podd om mäns våld mot kvinnor och samhället som svek.Av Göteborgs-Postens Michael Verdicchio och Madeleine Gartéus. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Antal avsnitt: 2

Länk till första avsnittet

Länk till senaste avsnittet

HD Dok

Helsingborgs dagblads dokumentärpodd ger dig de starkaste berättelserna från Skåne.

  • Ansvarig utgivare: Marcus Ekdahl 
  • Kontakt redaktionen: sally.wahlstedt@hd.se 
  • Annonsförfrågningar: podcast.sales@bonniernews.se

Antal avsnitt: 4

Länk till första avsnittet

Länk till senaste avsnittet

Fuhlendorff i fængsel

Hvorfor straffer vi? Hvordan føles det at spærre folk inde? Og hvad gør fængslerne for, at de kriminelle kommer ud og bliver gode naboer? Følg Christians tur igennem fængselssystemet, når han med egen krop mærker, hvad der sker, fra dommen falder, til afsoningen er overstået.Han taler både med fængselsbetjente, kokken, præsten og direktøren, og får et særligt indblik i, hvad det vil sige at være indsat og ansat i et dansk fængsel.Klip og lyd: Aske Øland KjærgaardRedaktion: Podads og PrimetimeProduceret for kriminalforsorgen af Podads ApS og Primetime.

Antal avsnitt: 5

Länk till första avsnittet

Länk till senaste avsnittet

Åhman & Öhman

Nytt avsnitt varannan vecka. Utgiven av Vasabladet och Österbottens tidning.

Antal avsnitt: 5

Länk till första avsnittet

Länk till senaste avsnittet

Oorlogswond

Nationaal Monument Kamp Amersfoort en iO presenteren de vierdelige podcast Oorlogswond. Een audioverhaal over het artsenverzet Medisch Contact tijdens de Tweede Wereldoorlog in Nederland. Tijdens de Tweede Wereldoorlog willen artsen zich verzetten tegen de ideologie en regels van de nazi's. Medisch Contact is de naam van de verzetsbeweging van een bijna voltallige beroepsgroep, waar de bezetter nooit grip op heeft gekregen. Hoe kon dit verzet zo effectief zijn? In deze podcast praten we experts en historici. Alsmede met nabestaanden van leden van Medisch Contact. Is er, na al die jaren, nog steeds sprake van een Oorlogswond?Wil je meer weten over Kamp Amersfoort of het artsenverzet? Bezoek dan het ondergrondse museum met de tentoonstelling Artsen(l)eed. In opdracht van: Nationaal Monument Kamp AmersfoortProducent: iODeze podcast is tot stand gekomen met hulp van het Vfonds en de Gemeente Amersfoort. 

Antal avsnitt: 5

Länk till första avsnittet

Länk till senaste avsnittet

Saknad

En podcast om vad som händer när människor försvinner.

Antal avsnitt: 2

Länk till första avsnittet

Länk till senaste avsnittet

Av Podcasts.nu - Publiserad 2023-05-12

Uppdaterad 2023-05-12

Sanna Guidetti och Rosanna Charles med ny podd

De senaste veckorna har vi kunnat se Högt i tak, en podd med Sanna Guidetti och Rosanna Charles, segla upp bland topplistorna. Idag har podden totalt 4 avsnitt ute, så riktigt nytt och fräscht!

Tjejerna välkomnar oss in i deras vardagsrum och lovar högt i tak rak igenom hela podden.

Rosanna Charles känner vi bl.a. igen från podden Två meter dumheter som hon gör tillsammans med Emilio Araya.

Första avsnittet hittar ni här

Traileravsnitt hittar ni här

Trevlig lyssning där ute!

Av podcasts.nu - Publiserad 2023-05-07

Uppdaterad 2023-05-07

Monarkerna - en podd med Titti Schultz och Ebba Kleberg von Sydow

En ny podd på vår topplista är Monarkerna, med Titti Schultz och Ebba Kleberg von Sydow.

Vill du utforska den fascinerande världen av svenska kungahuset och europeisk monarki? Då är detta den perfekta podcasten för dig! Häng med när de tar dig med på en spännande resa genom historien, från kungarnas och drottningarnas gyllene tid till dagens moderna monarkier. Vi gräver djupt i de kungliga familjernas liv och berättar om deras personliga och offentliga ögonblick, hemligheter och skandaler. Från Sverige till Spanien, Storbritannien till Danmark, ingen monarki lämnas opåverkad när de undersöker den unika rollen som kungligheter spelar i vårt samhälle. Lyssna på vår podcast och upptäck den fascinerande världen av svenska kungahuset och europeisk monarki.

Det svenska kungahuset, också känt som Bernadotte-dynastin, är en av Europas äldsta monarkier. Kungahuset leds för närvarande av kung Carl XVI Gustaf och drottning Silvia. De har tre barn: kronprinsessan Victoria, prins Carl Philip och prinsessan Madeleine. Kungahuset har ceremoniella plikter men ingen politisk makt.

Traileravsnittet hittar ni här

Första avsnittet - Hemliga strategin för att göra Camilla till drottning

Hör om operation Campaign Camilla, som pågått bakom de kungliga kulisserna i decennier, och om Camilla Parker Bowles resa från hatad älskarinna till att bli drottning. Upptäck drottning Elizabeths krav och den hemliga strategin bakom Camillas drottningtitel.

Andra avsnittet - Diktatorn som är hedersgäst på kung Charles kröning

I avsnittet granskas gästlistan inför kung Charles kröning, där världsstjärnor, en ex-man och sultanen av Brunei finns med. Sultanen, en av världens rikaste män och diktator, är en VIP-gäst och har en ifrågasatt vänskap med kung Charles, som nu måste balansera Storbritanniens intressen mot folkets ilska.


För alla oss som gillar att höra mer och det svenska kungahuset, och andra monarkier ser vi såklart fram emot många fler avsnitt längre fram.


Trevlig lyssning!


Av podcasts.nu - Publiserad 2023-05-07

Uppdaterad 2023-05-07

Nytt och trendigt vecka 18 - 2023 - Podcasts.nu!

Upptäck veckans nyaste och mest trendiga podcasts! Låt dig fängslas av engagerande samtal, intressanta berättelser och nya perspektiv. Med vår lista över veckans nyheter, kommer du aldrig missa ett spännande avsnitt igen. Klicka dig in nu och upplev en värld full av podcastnöjen!

I hjärnan på Louise Epstein

En underhållande podd om hur hjärnan fungerar. Med Louise Epstein, psykiatern Anders Hansen och hjärnforskaren Ola Hermanson. Ansvarig utgivare: Katarina Dahlgren Svanevik

Antal avsnitt: 5

Länk till första avsnittet

Länk till senaste avsnittet

Monarkerna

Med Titti Schultz och Ebba Kleberg von Sydow. En podd om det svenska kungahuset och europeisk monarki. Ansvarig utgivare: Sofia Söderholm

Antal avsnitt: 3

Länk till första avsnittet

Länk till senaste avsnittet

Högt i tak

Välkommen till Sanna Guidetti & Rosanna Charles vardagsrum! Här har vi alltid högt i tak. Nya avsnitt släpps varje torsdag! Instagram @hogt.i.tak

Antal avsnitt: 4

Länk till första avsnittet

Länk till senaste avsnittet

Brottarbröder

Brottarbröder är en underhållande och tankeväckande podcast som kopplar ett fast grepp om livet på intressanta och spännande människor.Podcasten leds av bröderna Martin & Jimmy Lidberg. För er som föredrar att titta på samtalen finns podcasten också på Youtube HÄR. Glöm inte att prenumerera och dela gärna om ni gillar det vi gör!Podden produceras av Storyhood Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Antal avsnitt: 5

Länk till första avsnittet

Länk till senaste avsnittet

Rullar vi?

Julia Frändfors och Fredrik Söderholm avhandlar veckans brinnande aktuella händelse. Det blir VÄLFILTRERAT: skvaller, spaningar, relationer, kärlek, känslor, tankar, insikter och utsikter. Det blir djupt och allvarligt ibland men oftast bara väldigt väldigt roligt.Nytt avsnitt varje fredag!Lämna gärna ett snällt omdöme så podden når fler!Puss! Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Antal avsnitt: 5

Länk till första avsnittet

Länk till senaste avsnittet

Bord För Tre

"Bord För Tre" är en humorpodd med Mathie Martinez, Johan Svärd och Calle Schulman. En hysteriskt rolig podcast där inget ämne är för stort eller litet! Från en studio med låga trösklar och högt i tak utlovas skratt, överraskningar och djupa samtal - lyssna nu!Kontakt: bordfortre@gmail.com

Antal avsnitt: 5

Länk till första avsnittet

Länk till senaste avsnittet

Killrådet

Lillen och Granis kända från "Den som skrattar förlorar" vägleder Sveriges killar genom livet tillsammans med programledaren Anders Löf. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Antal avsnitt: 3

Länk till första avsnittet

Länk till senaste avsnittet

Den nakna sanningen

Den här podden innehåller skildringar av sexuella övergrepp mot barn. Har du själv blivit utsatt för sexuella övergrepp eller andra övergrepp kan du kontakta Kvinnofridslinjen på telefonnummer: 020 50 50 50.I “Den nakna sanningen” får vi träffa anonyma kvinnor som blivit utsatta för sexuella övergrepp av en närstående i sin barndom. Vi får följa de här kvinnornas resa genom livet och höra om hur de har bearbetat sitt trauma. Programledaren Monica Ek utsattes själv för sexuella övergrepp av sin morfar från fem års ålder. Idag vill hon vara rösten och ansiktet utåt för alla de kvinnor som inte vill, orkar eller våga berätta. Genom “Den nakna sanningen” vill Monica jobba mot den skuld och skam som utsatta kvinnor ofta bär med sig genom livet. Nytt avsnitt släpps varje tisdag och du kan följa Monica Eks arbete för att belysa problematiken med sexuella övergrepp på Instagram @monicaek3.Den nakna sanningen görs avProgramledare: Monica EkProducenter: Anna Hegestrand, Fuze PR och Sofie Brusess, GabardinKlippning: Ludvig Sjöström, GabardinExekutiv producent: Jonas Lindskov

Antal avsnitt: 4

Länk till första avsnittet

Länk till senaste avsnittet

Fuhlendorff i fængsel

Hvorfor straffer vi? Hvordan føles det at spærre folk inde? Og hvad gør fængslerne for, at de kriminelle kommer ud og bliver gode naboer? Følg Christians tur igennem fængselssystemet, når han med egen krop mærker, hvad der sker, fra dommen falder, til afsoningen er overstået.Han taler både med fængselsbetjente, kokken, præsten og direktøren, og får et særligt indblik i, hvad det vil sige at være indsat og ansat i et dansk fængsel.Klip og lyd: Aske Øland KjærgaardRedaktion: Podads og PrimetimeProduceret for kriminalforsorgen af Podads ApS og Primetime.

Antal avsnitt: 5

Länk till första avsnittet

Länk till senaste avsnittet

HD Dok

Helsingborgs dagblads dokumentärpodd ger dig de starkaste berättelserna från Skåne.Ansvarig utgivare: Marcus Ekdahl Kontakt redaktionen: sally.wahlstedt@hd.se Annonsförfrågningar: podcast.sales@bonniernews.se

Antal avsnitt: 4

Länk till första avsnittet

Länk till senaste avsnittet

Av Podcasts.nu - Publiserad 2023-05-05

Uppdaterad 2023-05-05

Nytt och trendigt vecka 17 - 2023 - Podcasts.nu!

Upptäck veckans nyaste och mest trendiga podcasts! Låt dig fängslas av engagerande samtal, intressanta berättelser och nya perspektiv. Med vår lista över veckans nyheter, kommer du aldrig missa ett spännande avsnitt igen. Klicka dig in nu och upplev en värld full av podcastnöjen!

Vad Fan Hände?

En blivande mamma och en supersingel möts bakom varsin mick för att prata om livets kontraster och tabuer. Det pratas om dejtingliv, kändisskap, draman och obekväma sanningar. Det är högt i tak när tjejerna kliver in i studion för att spela in nya avsnitt som släpps varje onsdag.Klipps av Victor Ganguly Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Antal avsnitt: 5

Länk till första avsnittet

Länk till senaste avsnittet

I hjärnan på Louise Epstein

En underhållande podd om hur hjärnan fungerar. Med Louise Epstein, psykiatern Anders Hansen och hjärnforskaren Ola Hermanson. Ansvarig utgivare: Katarina Dahlgren Svanevik

Antal avsnitt: 4

Länk till första avsnittet

Länk till senaste avsnittet

Ord och alla visor

Alexandra och Dasha poddar om livet efter 30. Följ oss på instagram på @ordochallavisor!En podcast av Dasha Girine och Alexandra Nilsson.‘Ord och alla visor’ är producerad av Silverdrake Förlag via Acastwww.silverdrakeförlag.seKlippare:Patrik Sundén@patriksundenRedaktör:Marcus Tigerdraake, marcus@silverdrakeforlag.se@marcustigerdraakeKoordinator: Victoria Tigerdraake, victoria.tigerdraake@gmail.com@victigerdraake Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Antal avsnitt: 5

Länk till första avsnittet

Länk till senaste avsnittet

Filip & Fredrik Svarar

Sveriges mest okränkbara duo Filip och Fredrik svarar på alla dina möjliga och omöjliga frågor.Hur säger jag till min partner att jag vill ha ett öppet förhållande? Vad ska jag göra om WW3 bryter ut? Vilken kändis i Sverige har mest tveksam webbhistorik? Ingen fråga är för dum, konstig eller svår när Filip och Fredrik axlar rollerna som ställföreträdande psykologer, bibliotekarier, reseledare, politiska kommentatorer eller aktiemäklare. Experter inom det allra mesta helt enkelt. Efter 20 år av att ha varit de som ställer frågorna - är det nu deras tur att bjuda tillbaka på sin ackumulerade visdom.Hör alla avsnitt av Filip och Fredrik Svarar hos Podme!https://podme.com/se/filip-fredrik-svararLadda ner Podme-appen i Appstore eller Google Play. Skapa ditt konto och prova kostnadsfritt.

Antal avsnitt: 3

Länk till första avsnittet

Länk till senaste avsnittet

Chilla med De Vet Du

En SPRILLANS ny podd med musik och humorgruppen De Vet Du. Nytt avsnitt varje tisdag! Finns även på Youtube om du vill se video. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Antal avsnitt: 5

Länk till första avsnittet

Länk till senaste avsnittet

Brottarbröder

Brottarbröder är en underhållande och tankeväckande podcast som kopplar ett fast grepp om livet på intressanta och spännande människor.Podcasten leds av bröderna Martin & Jimmy Lidberg. För er som föredrar att titta på samtalen finns podcasten också på Youtube HÄR. Glöm inte att prenumerera och dela gärna om ni gillar det vi gör!Podden produceras av Storyhood Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Antal avsnitt: 5

Länk till första avsnittet

Länk till senaste avsnittet

Högt i tak

Välkommen till Sanna Guidetti & Rosanna Charles vardagsrum! Här har vi alltid högt i tak. Nya avsnitt släpps varje torsdag! Instagram @hogt.i.tak

Antal avsnitt: 3

Länk till första avsnittet

Länk till senaste avsnittet

Den nakna sanningen

Den här podden innehåller skildringar av sexuella övergrepp mot barn. Har du själv blivit utsatt för sexuella övergrepp eller andra övergrepp kan du kontakta Kvinnofridslinjen på telefonnummer: 020 50 50 50.I “Den nakna sanningen” får vi träffa anonyma kvinnor som blivit utsatta för sexuella övergrepp av en närstående i sin barndom. Vi får följa de här kvinnornas resa genom livet och höra om hur de har bearbetat sitt trauma. Programledaren Monica Ek utsattes själv för sexuella övergrepp av sin morfar från fem års ålder. Idag vill hon vara rösten och ansiktet utåt för alla de kvinnor som inte vill, orkar eller våga berätta. Genom “Den nakna sanningen” vill Monica jobba mot den skuld och skam som utsatta kvinnor ofta bär med sig genom livet. Nytt avsnitt släpps varje tisdag och du kan följa Monica Eks arbete för att belysa problematiken med sexuella övergrepp på Instagram @monicaek3.Den nakna sanningen görs avProgramledare: Monica EkProducenter: Anna Hegestrand, Fuze PR och Sofie Brusess, GabardinKlippning: Ludvig Sjöström, GabardinExekutiv producent: Jonas Lindskov

Antal avsnitt: 3

Länk till första avsnittet

Länk till senaste avsnittet

Monarkerna

Med Titti Schultz och Ebba Kleberg von Sydow. En podd om det svenska kungahuset och europeisk monarki. Ansvarig utgivare: Sofia Söderholm

Antal avsnitt: 2

Länk till första avsnittet

Länk till senaste avsnittet

Padelnørderne by MoveYourGame

Marc Møller og Oscar Sebber byder velkommen til padelnørderne - den mest nørdede padelpodcast der findes!Vi tager dig med ind i omklædningsrummet, hvor vi diskuterer alle aspekter af vores elskede sport med humor og sjove anekdoter.Podcasten udkommer hver anden uge med hhv. et aktuelt afsnit, hvor vi kigger på turneringskalenderen og giver hinanden en udfordring, samt et gæsteafsnit, hvor vi inviterer andre padelnørder ind til en snak om dele af spillet og udsætter dem for en quiz :-)Connect med os via Instagram eller på mail:@marcmoveyourgame@oscar_sebberinfo@moveyourgame.com

Antal avsnitt: 5

Länk till första avsnittet

Länk till senaste avsnittet

Av Podcasts.nu - Publiserad 2023-04-28

Uppdaterad 2023-04-28

Vad är skillnaderna mellan att spela på svenska casino kontra utländska? 

Sedan den svenska spelmarknaden omreglerades 2019 har det hänt en hel del med spelbranschen i Sverige, samt med svenskarnas spelvanor. Idag finns det flertalet spelbolag utöver Svenska Spel som driver sin verksamhet under en licens från Spelinspektionen. Svenska spelare har till följd av detta fått många fler möjligheter när det kommer till att välja bland casinon.

Men trots att det idag går att hitta svenska casino med en stor variation av teman och utbud, är det många svenskar som söker sig utomlands för att spela på online casinon. Om man inkluderar alla dessa utländska casinon ökar antalet casinon man kan välja bland mångdubbelt. 

I den här texten kommer vi att reda ut några skillnader och saker som man som spelare behöver vara medveten om när det kommer till att spela på utländska casinon kontra svenska motsvarigheter. 

Utländska casinon är oftast registrerade på Malta

Det är vanligt att casinon utanför Sverige refereras till casinon utan svensk licens. Även om detta är sant rent praktiskt kan det skapa en missvisande bild av att dessa casinon är oreglerade. Även om det finns oreglerade casinon som bedriver verksamhet med allt annat än rent mjöl i påsen är de allra flesta utländska casinon hemmahörande på Malta. Detta är på grund utav att reglerna på Malta är mycket mer avslappnade än de som vi hittar här hemma i Sverige, sett till spelbolagens fördel.

Men det är samtidigt viktigt att man kontrollerar att spelbolaget som man är intresserad av att spela hos innehar en licens från spelmyndigheten i det landet som casinot är registrerat i. I Maltas fall så är detta Malta Gaming Authority (MGA) och man bör alltid kontrollera spelbolag gentemot deras register av licenshavare.  

Bonusar

Bonussystem är en av det främsta faktorerna som skiljer svenska och utländska casinon från varandra. På svenska casino får ett spelbolag enbart ge ut en bonus till en kund en gång. Har man fått en bonus från ett casino kan man alltså aldrig mer få en bonus från samma plattform. Detta leder i sin tur till att det är väldigt vanligt att svenska spelare hoppar från spelbolag till spelbolag för att kunna ta del av allt fler bonusar längs vägen. 

På utländska casinon är det dock en helt annan spelplan. För casinon som är registrerade exempelvis på Malta finns inte den här typen av regler och det är vanligt att man får ta emot regelbundna bonusar. Det brukar dessutom finnas lojalitetsprogram och VIP-erbjudanden. Detta är en av de största anledningarna till att svenska spelare väljer att söka sig utomlands, då många uppskattar att inte behöva byta casino med jämna mellanrum för att kunna ta emot fler bonusar. 

Betalningslösningar

Den största nackdelen med att spela hos ett utländskt casino är att man inte har möjligheten att betala med hjälp av Swish. Swish är nämligen enbart tillgängligt för svenska företag, någonting som gör att många känner att det inte är värt att söka sig utomlands. Samtidigt har fler och fler utländska casinon börjat använda sig av svenska direkt banköverförings-tjänsten Trustly som gör att betalningarna på dessa sidor går väldigt mycket smidigare, även om det är svårt att slå Swish när det kommer till betalningslösningar. 

Skatter 

Skatteregler är också en annan sak man bör vara medveten om. Alla vinster som görs på svenska casinon är skattefria eftersom spelbolag själva är ansvariga för att betala en 18-procentig punktskatt till staden. Även casinon med licens i EU är skattefria, medan vinster hos casinon utanför EU är skattepliktiga och debiteras med en 30-procentig skatt på allt som överstiger 100 kronor. 

Av podcasts.nu - Publiserad 2023-04-27

Uppdaterad 2023-05-12

Nytt och trendigt vecka 16 - 2023 - Podcasts.nu!

Upptäck veckans nyaste och mest trendiga podcasts! Låt dig fängslas av engagerande samtal, intressanta berättelser och nya perspektiv. Med vår lista över veckans nyheter, kommer du aldrig missa ett spännande avsnitt igen. Klicka dig in nu och upplev en värld full av podcastnöjen!

Vad Fan Hände?

En blivande mamma och en supersingel möts bakom varsin mick för att prata om livets kontraster och tabuer. Det pratas om dejtingliv, kändisskap, draman och obekväma sanningar. Det är högt i tak när tjejerna kliver in i studion för att spela in nya avsnitt som släpps varje onsdag.Klipps av Victor Ganguly Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Antal avsnitt: 4

Länk till första avsnittet

Länk till senaste avsnittet

I hjärnan på Louise Epstein

En underhållande podd om hur hjärnan fungerar. Med Louise Epstein, psykiatern Anders Hansen och hjärnforskaren Ola Hermanson. Ansvarig utgivare: Katarina Dahlgren Svanevik

Antal avsnitt: 3

Länk till första avsnittet

Länk till senaste avsnittet

Filip & Fredrik Svarar

Sveriges mest okränkbara duo Filip och Fredrik svarar på alla dina möjliga och omöjliga frågor.Hur säger jag till min partner att jag vill ha ett öppet förhållande? Vad ska jag göra om WW3 bryter ut? Vilken kändis i Sverige har mest tveksam webbhistorik? Ingen fråga är för dum, konstig eller svår när Filip och Fredrik axlar rollerna som ställföreträdande psykologer, bibliotekarier, reseledare, politiska kommentatorer eller aktiemäklare. Experter inom det allra mesta helt enkelt. Efter 20 år av att ha varit de som ställer frågorna - är det nu deras tur att bjuda tillbaka på sin ackumulerade visdom.Hör alla avsnitt av Filip och Fredrik Svarar hos Podme!https://podme.com/se/filip-fredrik-svararLadda ner Podme-appen i Appstore eller Google Play. Skapa ditt konto och prova kostnadsfritt.

Antal avsnitt: 3

Länk till första avsnittet

Länk till senaste avsnittet

Mellan Raderna Fotboll

En roligare fotbollspodd med sportjournalisten Erik Bäckrud och komikerna Anders Jansson & Niklas Andersson Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Antal avsnitt: 5

Länk till första avsnittet

Länk till senaste avsnittet

Ord och alla visor

Alexandra och Dasha poddar om livet efter 30. Följ oss på instagram på @ordochallavisor!En podcast av Dasha Girine och Alexandra Nilsson.‘Ord och alla visor’ är producerad av Silverdrake Förlag via Acastwww.silverdrakeförlag.seKlippare:Patrik Sundén@patriksundenRedaktör:Marcus Tigerdraake, marcus@silverdrakeforlag.se@marcustigerdraakeKoordinator: Victoria Tigerdraake, victoria.tigerdraake@silverdrakeforlag.se@victigerdraake Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Antal avsnitt: 3

Länk till första avsnittet

Länk till senaste avsnittet

Dirty Talk podden

Vi är två kinky maddafakkas som pratar ofiltrerat kring sex, sensualitet och spiritualitet.

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Antal avsnitt: 5

Länk till första avsnittet

Länk till senaste avsnittet

Chilla med De Vet Du

En SPRILLANS ny podd med musik och humorgruppen De Vet Du. Nytt avsnitt varje tisdag! Finns även på Youtube om du vill se video. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Antal avsnitt: 4

Länk till första avsnittet

Länk till senaste avsnittet

Brottarbröder

Brottarbröder är en underhållande och tankeväckande podcast som kopplar ett fast grepp om livet på intressanta och spännande människor.Podcasten leds av bröderna Martin & Jimmy Lidberg. För er som föredrar att titta på samtalen finns podcasten också på Youtube HÄR. Glöm inte att prenumerera och dela gärna om ni gillar det vi gör!Podden produceras av Storyhood Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Antal avsnitt: 4

Länk till första avsnittet

Länk till senaste avsnittet

Ekonomiakuten

Ekonomiakuten är podden som ger dig de bästa tipsen för att spara pengar och svarar på dina frågor om privatekonomi. Ansvarig utgivare: Caroline Pouron

Antal avsnitt: 5

Länk till första avsnittet

Länk till senaste avsnittet

Superettanpodden

En podd om Sveriges mest spännande serie där vi tillsammans med gäster guidar dig genom säsongen med analyser, anekdoter och spännande spaningar.Detta är inte en officiell podcast för Superettan. Superettanpodden är varken godkänd, sponsrad av och inte heller sammankopplad med Svenska Fotbollsförbundet eller föreningen Svensk Elitfotboll.

Antal avsnitt: 5

Länk till första avsnittet

Länk till senaste avsnittet

Av Podcasts.nu - Publiserad 2023-04-21

Uppdaterad 2023-04-21

Brottarbröder - Martin & Jimmy Lidberg

Brottarbröder är en ny podd med bröderna Martin Lidberg och Jimmy Lidberg.

Det här är en fängslande intervju-podd där de möter fascinerande och spännande människor, samtidigt som den underhåller och väcker tankar.

Prova traileravsnittet här

Utöver traileravsnittet finns det 3 avsnitt ute just nu

Avsnitt 1 - Markoolio

Marko "Markoolio" Lehtosalo besökte första avsnittet av Brottarbröder där han hade ett känslosamt samtal med Martin och Jimmy om deras gemensamma tuffa uppväxt. De diskuterade också rädsla, att spela en roll, Marko's vinst i Let's Dance och andra ämnen i ett fullmatat avsnitt.

Avsnitt 2 - Peg Parnevik

Peg Parnevik är gäst i Brottarbröderna där de har ett mycket personligt samtal om hennes uppväxt med kända föräldrar, hennes artistkarriär, prestationsångest, feminism och hennes omtalade uppbrott med Filip Lamprecht. De berör även andra ämnen i ett avsnitt som är väl värt att lyssna på och dela.

Avsnitt 3 - Per Moberg

I detta avsnitt av Brottarbröderna besöker de skådespelaren Per Morberg och har en av de mest öppenhjärtliga intervjuerna som han har gjort. De pratar om hans bekräftelsebehov, hans tuffa uppväxt som han delar med bröderna, om att spela en roll, matlagning och samhällsklimatet. Trots att ljudkvaliteten inte är lika bra som vanligt, så är avsnittet fullspäckat med intressanta ämnen.


Hoppas detta är något som kan fall er i smaken, trevlig lyssning!

Av podcasts.nu - Publiserad 2023-04-18

Uppdaterad 2023-04-18

Den nakna sanningen - Ny podd om utsatta kvinnor

I den nya podden Den nakna sanningen möter vi anonyma kvinnor som har utsatts för sexuella övergrepp av en närstående under sin barndom. Genom deras berättelser får vi följa deras resa genom livet och höra om hur de har hanterat sin traumatiska upplevelse. Programledaren Monica Ek har själv varit utsatt för sexuella övergrepp av sin morfar sedan hon var fem år gammal. Genom programmet vill hon bli en röst för de kvinnor som inte kan eller vågar berätta om sina upplevelser och arbeta mot skulden och skammen som ofta drabbar offer för sexuella övergrepp. Ett nytt avsnitt släpps varje tisdag och Monica Ek arbetar också med att belysa problemet med sexuella övergrepp på sin Instagram @monicaek3. Observera att podden innehåller skildringar av sexuella övergrepp mot barn.

Traileravsnittet släpptes förra veckan. Och idag släpptes Första avsnittet, där vi får höra tvåbarnsmamman Pia berätta hur hon själv utsattes för sexuella övergrepp från 5 års ålder.

Av podcasts.nu - Publiserad 2023-04-18

Uppdaterad 2023-04-18