# 56 Dumt att dumpstra?

Vad händer egentligen bakom matbutikerna när lamporna släcks och dörrarna låses? I det här avsnittet dyker vi ner i dumpstring, konsten att plocka mat ur butikernas containrar efter stängning. Journalisten och dumpstraren Andreas Jakobsson berättar om hur det är, vad han oftast hittar och vad polisen säger när de kommer. Samtidigt får vi höra från andra sidan staketet: Markus Wahlgren, storbutikschef på Coop i Visby, berättar om kampen mot matsvinn inne i butiken och vilka lösningar som faktiskt fungerar.Det blir en krock och en mötesplats, mellan kundvagn och container. En riktigt sopig podd produceras av Sysav med miljöpedagogerna Ann Nerlund och Rustan Nilsson. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Om Podcasten

En riktigt sopig podd produceras av avfallsbolaget Sysav med miljöpedagogerna Ann Nerlund och Rustan Nilsson. På ett underhållande sätt lyfter Ann och Rustan frågor som rör miljöfrågor, avfall, cirkulär ekonomi och hållbar utveckling. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.