Åländsk äppelodling och vacker åländsk mat: Anna Alm och Marianne Norberg gästar Axganpodden!

Mathantverkaren Anna Alm på gården Öfvergårds i Tjudö hör till tungviktarna inom åländsk äppelodling medan dalkullan Marianne Norberg är närvårdaren som först blev ålänning och sedan kock och gör mat som liknar konstverk. Båda är axganer in i minsta fiber och samtalet handlar om att aldrig ge upp och ständigt hålla utkik efter nya möjligheter.

Om Podcasten

En podd för alla som är nyfikna på åländska produkter, tjänster och varor av lokala aktörer. Vi tar upp viktiga frågor om hållbarhet och diskuterar hur vi kan hålla det småskaliga närsamhället levande och kultivera dess unika karaktär. Förutom att ha tydlig samhällsekonomisk verkan är valet av närproducerat också ett sätt att ha tydligare insyn i framställningen. AXGANPODDEN utforskar hur vi kan skapa hållbara konsumtionskedjor och hur den kan bidra till en mer bärkraftig ekonomi för alla på Åland. Utgivare: Lena Brenner, landsbygdsutvecklare på Åland. Produktion: April Kommunikation.