I Saltvik äts det mest bara axganskt - Peter Holm och Anna Häggblom gästar Axganpodden!

I Saltvik handlar vardagen om att äta axganskt. Kommunen har en policy som ger personalen i köken fria händer att handla och experimentera med lokala livsmedel. Varje måltid blir som en festmåltid och matsvinnet har aldrig varit ett problem. Bildningschefen Peter Holm och kocken Anna Häggblom berättar om erfarenheterna som är enbart positiva. Att äta axganskt utesluter inte ens indiska grytor!

Om Podcasten

En podd för alla som är nyfikna på åländska produkter, tjänster och varor av lokala aktörer. Vi tar upp viktiga frågor om hållbarhet och diskuterar hur vi kan hålla det småskaliga närsamhället levande och kultivera dess unika karaktär. Förutom att ha tydlig samhällsekonomisk verkan är valet av närproducerat också ett sätt att ha tydligare insyn i framställningen. AXGANPODDEN utforskar hur vi kan skapa hållbara konsumtionskedjor och hur den kan bidra till en mer bärkraftig ekonomi för alla på Åland. Utgivare: Lena Brenner, landsbygdsutvecklare på Åland. Produktion: April Kommunikation.