NU BÖRJAR JOBBET – SÅ SKAPAS EN HÅLLBAR PRODUKT ÖVER TID [*Avsnitt 7 - poddspecial om produktutveckling*]

När rampljuset slocknat börjar jobbet på riktigt. Hur tänker Våffelrakan göra sin produkt hållbar över tid? Vilka är utmaningarna och möjligheterna? Vad krävs för att folk ska fortsätta köpa och vilka lärdomar är de viktigaste att ha med sig?Ålands Landsbygdsutveckling bjuder på poddspecial om produktutveckling, riktat till såväl mathantverkare som små och stora livsmedelsföretag på Åland. I sju specialavsnitt tankar vi Jack Mattsson och Michaela Eckerman på allt de lärde sig under den utvecklande, lärorika och tidvis även mödosamma resan med Våffelrakan till andraplatsen i tv-sända mattävlingen Suomalainen Menestysresepti.

Om Podcasten

En podd för alla som är nyfikna på åländska produkter, tjänster och varor av lokala aktörer. Vi tar upp viktiga frågor om hållbarhet och diskuterar hur vi kan hålla det småskaliga närsamhället levande och kultivera dess unika karaktär. Förutom att ha tydlig samhällsekonomisk verkan är valet av närproducerat också ett sätt att ha tydligare insyn i framställningen. AXGANPODDEN utforskar hur vi kan skapa hållbara konsumtionskedjor och hur den kan bidra till en mer bärkraftig ekonomi för alla på Åland. Utgivare: Lena Brenner, landsbygdsutvecklare på Åland. Produktion: April Kommunikation.