Vadå Ålands Hållbara Livsmedelsstrategi? Vi reder ut saken i fem korta intervjuer.

I det allra första avsnittet av Axganpodden reder vi ut det viktigaste i Ålands Hållbara Livsmedelsstrategi - de fem spjutspetsarna där Åland har goda möjligheter att ligga i framkant av utvecklingen. Det gör vi tillsammans med jordbruksbyrån, fiskfolket, rådgivarna och landsbygdsutvecklingen. Och så får vi förstås veta vad en Axgan är för något. Ålands hållbara livsmedelsstrategi har tagits fram som ett samarbete mellan landsbygdsorganisationerna och livsmedelsförädlarna för att skapa en gemensam vision för hur arbetet mot ökad hållbarhet ska gå till. Axganpodden är en del i detta arbete, en intervjupodd där vi tar reda på hur det står till med hållbarheten i den åländska livsmedelsproduktionen idag. Medverkande i avsnitt 1: Sölve Högman, jordbruksbyrån. Rosita Broström, Ålands Fiskodlarförening. Fredrik Lundberg, Ålands Fiskare. Dennis Grönroos, specialodlingsrådgivare vid Ålands Hushållningssällskap. Carin Ekström, husdjursrådgivare vid Ålands Hushållningssällskap. Landsbygdsutvecklare Lena Brenner. Intervjuar gör: Magnus J Stark, vd Ålands Hushållningssällskap. Utgivare: Lena Brenner, landsbygdsutvecklare på Åland. Produktion: April Kommunikation.

Om Podcasten

En podd för alla som är nyfikna på åländska produkter, tjänster och varor av lokala aktörer. Vi tar upp viktiga frågor om hållbarhet och diskuterar hur vi kan hålla det småskaliga närsamhället levande och kultivera dess unika karaktär. Förutom att ha tydlig samhällsekonomisk verkan är valet av närproducerat också ett sätt att ha tydligare insyn i framställningen. AXGANPODDEN utforskar hur vi kan skapa hållbara konsumtionskedjor och hur den kan bidra till en mer bärkraftig ekonomi för alla på Åland. Utgivare: Lena Brenner, landsbygdsutvecklare på Åland. Produktion: April Kommunikation.