FAGRASLÄTT

Vi hör Per Modig berätta om hur han ställt om sin gård från konventionell odling till ekologisk. Per har jordbruket i blodet och brukar idag 160 hektar land tillsammans med sin bror som huserar på granngården. Dom två odlar över 25 olika ekologiska grödor idag men specialiserar sig på något udda grödor så som bönor, linser och quinoa och jag slås av hur lång växtföljd som behövs för dessa grödor, gärna 7 år. Per lyfter fram hur det går till att lägga om ett lantbruk och vi talat om utmaningarna att odla eko men också om glädjen. Visst blir det mindre skörd generellt när man inte kan bekämpa skadeinsekter och svampangrepp men Per hävdar ändå att vi kan försörja världens växande befolkning genom ekologi. Detta är ett högst relevant avsnitt i en tid då många hävdar att vi borde äta mindre kött och mer baljväxter.

Om Podcasten

I denna podcastserie möter vi varje vecka en ny spännande karaktär. Vi berättar historien bakom bondens och hantverkarens arbete, filosofi och drivkraft.