Avsnitt 8: Den ätbara trädgården

Anders har sedan länge snöat in på att odla ätbara saker. För att det är kul och för att det skänker en extra dimension till trädgården. Varför inte odla växter som både är vackra och goda, till exempel blåkorvsfrukt, minikiwi och sichuanpeppar? Åsa är nöjd med sin upptrampade ”ätbara stig” där hon skördar allt från granskott och plommon och harsyra och hasselnötter. Gäst i programmet: Botaniskas potatisälskande trädgårdsmästare Ralf Lindholm.

Om Podcasten

Följ årets skiftningar i Botaniska tillsammans med botanisterna Stina Weststrand och Åsa Krüger. Tillsammans går ni på upptäcktsfärd i en trädgård full av sällsynta växter, hårt trädgårdsarbete, historier och forskning. Programledarna diskuterar högt och lågt kring botanik, vetenskap och kulturhistoria. I podden träffar du Botaniskas medarbetare som delar med sig av sina specialistkunskaper – hur man rensar fröer som ett proffs, skapar trivsamma rum eller skiljer en äppelsort från en annan. Häng med till Botaniskas skattkammare!