STEFAN ERIkSSON - När råvaran får ta plats, tillsatser på restauranger, bakom kuliserna på Åretskock
Gör dig redo för en explosiv ny episod av “Bryta Bröd”, där vi dyker djupt ner i det komplicerade och tankeväckande ämnet: Kockyrket och tillsatser i restaurangsråvaror! Min framstående gäst är ingen mindre än Stefan Eriksson, vinnaren av Årets Kock 2005 och mästaren bakom den banbrytande restaurangen “Brutalisten” i Stockholm. Med Stefan vid min sida, utforskar jag de hårda fakta och sanningar bakom råvarukvaliteten i restauranger. Varför använder vissa krogar besprutade och tillsatsrika ingredienser, och hur påverkar det konsumenterna och miljön? Vilka utmaningar möter kockar som Stefan, som försöker göra etiska och hållbara val i en bransch där lågpris ofta vinner över kvalitet? Jag kommer att diskutera detta och mycket mer, med Stefan som delar sina insikter från över 2 decennium i köket. Förvänta dig några gripande berättelser om de utmaningar och belöningar som kommer med att vara en ansvarstagande krögare i dagens klimat. Som alltid finns det två versioner av podden tillgängliga, antingen som audio där podcasts finns eller som video på min YouTube-kanal. Engagera dig, lämna en kommentar, följ mig, och bli en del av denna kritiska diskussion! I stolt samarbete med Naturskyddsföreningen, är detta avsnitt inte bara en ögonöppnare, utan också en uppmaning till konkret handling. Om du inte redan är medlem, stöd kampen för en hållbar framtid genom att bli det idag: Naturskyddsföreningen Medlemskap. Välkommen till en episod som kommer att förändra ditt perspektiv på kockyrket, hållbarhet och den kritiska rollen som både krögare och konsumenter spelar i formandet av en hållbar och rättvis framtid. Tack för att du följer ‘Bryta Bröd’!