EMMA HÖÖK- Sveriges bästa naturvinsommelier: Om vin som förändrar livet, hållbart mat och att driva ett gårdshotell i Österlen

I detta avsnitt får vi äran att besöka Emma Höök på Talldungen Gårdshotell och ta del av hennes kunskaper om naturvin. Lyssna in när Emma delar med sig av sin passion för att välja ut viner som kompletterar måltiderna och hennes engagemang för att skapa en hemkänsla på hotellet. Hon berättar även om sin resa genom vinvärlden, från de första stegen i krogbranschen till en fördjupad förståelse och kärlek till naturvin. Följ med oss och utforska den genuina omsorgen och skickligheten som Emma och team har byggt upp under de senaste tolv åren på denna gårdshotellelspärlan.  Lyssna när vi diskuterar hur passionen för naturvin och en dedikation till hantverket har påverkat oss och vårt sätt att se på vinhandel. Vi reflekterar över betydelsen av att välja vin, kött och grönsaker från producenter som delar vår omtanke om miljön och strävar efter att avstå från kemikalier. Vi pratar också om hur vi genom att värna om de traditionella metoderna skapat en bro mellan olika vinfilosofier och hur viktigt det är att omfamna varje vinupplevelse för att skapa ett bestående minne. Avslutningsvis tar vi upp vikten av terroir och hur detta koncept spelar en avgörande roll i vintillverkningen, särskilt i ljuset av klimatförändringar. Vi diskuterar även hur restaurangbranschen kan visa sin passion genom att välja kvalitetsråvaror och hur detta beslut inte bara höjer matupplevelsen, utan också kan bidra till en mer hållbar värld. Emma ger en inblick i sitt arbete med att utforska och presentera viner som förändrar och berikar livet, vilket inspirerar oss att fortsätta upptäcka och dela med oss av dessa smakfulla upplevelser. Missa inte detta hjärtliga och insiktsfulla samtal med Emma. 

Om Podcasten

Sébastien Boudet ger sig in i matsystemets alla hörn och skrymslen och vänder på varje sten. Han bjuder in matproducenter, experter och matprofiler där inga frågor är för svåra att ställa.