#74 - Simon Gustavsson (intervju) om Sverigetrampet x 2, experimenterande, nutrition och mycket annat

Simon Gustavsson är en inspirerande och energifylld person som 2016 fick mycket uppmärksamhet för att inte bara ha cyklat genom hela Sverige (211 mil) utan att ha gjort det HELT UTAN energitillförsel under de 15 dagarna det tog. Simon kallar det själv för en modern variant av the Minnesota starvation study (fast med n=1). 2020 genomförde sedan Simon samma bedrift genom Sverige på den nya rekordtiden 99 timmar, men då MED energi.

Hör historien om Sverigetrampet (1.0 och 2.0) och hur Simon fick idén till att cykla i 15 dagar helt utan mat eller energi. Vi snackar fasta, viktuppgång, nutrition, experimenterande, att utveckla evidensbaserade produkter, umaras utveckling som bolag och föräldraskap.

Hur går man upp 22 kg på 2 månader? Hur tappar man nästan lika mycket på 15 dagar? Simon är en försökskanin som banat väg för många både genom de lärdomar han delar med sig av men också indirekt genom den inspiration han sprider att våga tänka större.

Simon och hans bolag Umara var en stor komponent i att hitta en bra nutritionsstrategi för mitt FKT på Blekingeleden tidigare i somras. Och letar du energi för uthållighetsträning/tävling så har jag inte hittat något som slår det. 

Länk till Umara: https://umarasports.com/

Länk till Simons podd Prestera Mera: https://www.presteramera.com/ 

Länk till mer info om Sverigetrampet: https://umarasports.com/sverigetrampet 

Om Podcasten

En podd om mod, personligt ledarskap, hälsa, livsoptimering, ultralöpning, Ironman, ultratrail och fastest known times (FKT) i Sverige. En mix av - Korta temabaserade avsnitt kring olika aspekter relaterat till att bli sitt bästa jag. Gamla tusenåriga filosofier som stoicism kombinerat ny forskning på psykologi, hälsa och prestation. -Intervjuer med inspirerande personer som lever i framkant av vad som är möjligt och springer de längsta lederna i Sverige på rekordtider (FKT) eller genomföra andra storslagna utmaningar. Poddens syfte är att hjälpa dig stänga gapet mellan den du är idag och den du vill vara som den bästa versionen av dig själv när du når dina mål och drömmar. Christian är entreprenör, extremidrottare, ultralöpare, Ironman, certifierad coach (Optimize, NLP, Ironman), föreläsare, författare och pappa till tre söner.