#82 - Algoritmer för livet

Algoritmer är tillsammans med vanor något som styr våra liv vare sig vi vill eller inte. Men genom att bli medvetna om vilka val vi gör varje dag kan vi medvetet designa både algoritmer och vanor (precis som vi programmerar en dator eller självkörande bil).

En algoritm är något vi gör när ett visst kriterie är uppfyllt (if-then) eller upprepar tills något annat blir uppfyllt (loopar). Och precis som vid machine learning där en AI lär sig och blir bättre över tid bör vi konstant förfina och optimera våra algoritmer och vanor för att nå nästa nivå i våra liv.

Vi kan inte ändra något vi inte är medvetna om, så första steget är att bli medveten om vilka algoritmer och vanor som styr ditt liv idag! När du inventerat det, kan du medvetet ta bort eller lägga till bättre algoritmer eller vanor för att få bättre resultat.

Om du gillar avsnittet och podden får du gärna dela den med dina vänner samt ge ett betyg och omdöme på iTunes! Stort tack på förhand!

Om Podcasten

En podd om mod, personligt ledarskap, hälsa, livsoptimering, ultralöpning, Ironman, ultratrail och fastest known times (FKT) i Sverige. En mix av - Korta temabaserade avsnitt kring olika aspekter relaterat till att bli sitt bästa jag. Gamla tusenåriga filosofier som stoicism kombinerat ny forskning på psykologi, hälsa och prestation. -Intervjuer med inspirerande personer som lever i framkant av vad som är möjligt och springer de längsta lederna i Sverige på rekordtider (FKT) eller genomföra andra storslagna utmaningar. Poddens syfte är att hjälpa dig stänga gapet mellan den du är idag och den du vill vara som den bästa versionen av dig själv när du når dina mål och drömmar. Christian är entreprenör, extremidrottare, ultralöpare, Ironman, certifierad coach (Optimize, NLP, Ironman), föreläsare, författare och pappa till tre söner.