#Duärgrym-podden

03. Adam Algorf

av #Duärgrym-podden | Publicerades 1/15/2020

Näst ut att inspirera oss i podden är Adam Algorf! Adam är född i Syrien, uppväxt i Libanon och kom till Sverige 2009. Redan då visade den 9-åriga Adam på en enorm drivkraft då han på mindre än tre månader lyckades lära sig svenska! Idag är Adam 19 år och driver nu aktiebolag ihop med sina kompisar, och han har bland annat vunnit pris som Skaraborgs mest företagsamma ungdom (2018)!

I podden berättar Adam om sin uppväxt, hur det var att fly sitt hemland och komma till Sverige utan att veta någonting. Vi får höra om den tuffa verkligheten av att vara ensam invandrare på en liten ort, om mobbning och trakasserier i skolan som till slut fick en mönsterelev att hamna i brottsregistret och hur entreprenörskap räddade hans liv!

Läs mer om Adam och hans företag på:⁠

IG: @adam_algorf⁠

FB: @fivestarsmediaAB

Om Podcasten

Välkommen till en sprillans ny intervju-podd från UngDrive! Initiativet #Duärgrym vill vara med och förändra den klassrumskultur som råder på många skolor i Sverige idag, där elever alltför ofta sänker istället för att höja varandra. I podden intervjuas unga förebilder inom entreprenörskap som berättar om sina erfarenheter av skolan, varför #Duärgrym behövs, med- och motgångar i livet samt delar med sig av inspirerande berättelser från deras egna liv. Programledarna Jan Graae-Nielsen och Andreas Bengtsson jobbar själva som entreprenörer och är en del av UngDrives organisation. Läs mer om #duärgrym på duärgrym.se Ljud- och videoproduktion: andreasjohansson.se Musik: Jakop Petersson, JDTEK