106. Nakenchock, fredagskyckling och aqua vera

Lagrade maltdrycker, ”nakenarbete”, kakelugnar och saker som kan fastna i segelbåtsvinschar inleder detta samtal. Edward Blom och Mats Ryd går sedan raskt vidare med att återge gamla goda tips från nyss svunna tider på hur man lyckas med karriären (om man nu vill det).Edward talar om sin svårighet att komma ihåg nummer, vilket är ett problem såväl när det gäller restauranger som ölhallar, och om hur knepigt det kan vara att som stockholmare få vänner i Göteborg. Tillsammans minns de två gastronomerna den reklam som försökte sälja in kyckling som fredagsmysrätt, och det visar sig både att det finns massor att berätta om kycklingreklamsånger – och att poddens egen ljudtekniker varit insyltad.Så är det äntligen dags för lyssnarfrågan om ”nödkorv”, och om huruvida det är godtagbart eller ej att smaska i sig sådan i smyg för att slippa gå hungrig från en vegetarisk tillställning.”Vilka är era doftminnen och hur vill ni själva dofta?” undrar en lyssnare, vilket leder till ett samtal om herrparfymer, rakvatten, duschtvålar och mycket annat. Mats ger initierade doftshoppingtips, och Edward berättar vad som döljer sig i hans badrumsskåp.P S Maila gärna frågor, önskemål och tips till: podden@edwardblom.seSponsra oss lika gärna! Läs mer här: https://www.patreon.com/join/edwardblom (OBS! Beloppet dras inte per avsnitt, utan per månad.) Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Om Podcasten

Det bjuds på underhållning, vardagslivsberättelser, folkbildning, vanvettiga skratt och – inte minst – initierade samtal om mat och dryck på detta barockt dignande smörgåsbord, uppdukat av gastronomerna Edward Blom och Mats Ryd. Edward Blom har under de senaste åren blivit populär, för att inte säga folkkär, för sin öppna personlighet, livsglädje och smittande entusiasm, särskilt när det handlar om mat-, restaurang- och kulturhistoria. Här sekunderas han av Mats Ryd, som är kommunikatör inom mat och dryck – men framför allt en person närmast besatt av att dricka fantastiska viner och äta utvalda delikatesser. Han talar lika lågmält och långsamt som Edward yvigt och snabbt.Tillsammans bjuder de på massor av kunskap samt berättelser, reseminnen och anekdoter från sina liv som gourmeter, präglat av rejäla doser alkoholromantik. Edward Bloms smörgåsbord innehåller även stora portioner kulturhistoria, etikett och poesi. Ibland dyker podden upp på diverse krogar på sta’n. Då det kan bli väldigt uppsluppet, utan att de båda gastronomerna ändå helt tappar konceptet eller trasslar in sig i hörlurstrådarna.Podden har fått en dedikerad lyssnarskara, av vilka många säger sig ha lyssnat flera gånger på varje avsnitt! Och statistiken visar att nästan ingen som börjat lyssna på ett program stänger av innan de nått slutet.Skriv till redaktionen för Edward Bloms smörgåsbord: podden@edwardblom.se. Vi tar gärna emot lyssnarnas etikettsfrågor, förslag på innehåll, allmänna synpunkter samt glada tillrop. Skål! Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.