134. Om läskande drycker i försommarvärmen
Denna gång berättar Mats Ryd och Edward Blom om hur de ägnar sig åt trädgårdsbestyr, såsom att gulla med sina dahlior respektive magnolior. Edward skildrar hur hans familj likt ystra ungkalvar på grönbete nyligen begav sig till Prag och Berlin, och om den vackra tågresan från den ena metropolen till den andra längs med Moldau och Elbe.Mats i sin tur tar upp den moderna cocktailkulturens födelse i New Orleans, vilket osökt leder de tu gastronomerna in på ämnet hur man bäst kombinerar öl och mat. Den ljusa lagern förblir en rejäl vattendelare dememellan, men får om inte annat Mats att tala om ”den jordkällarkylda lyckan” (även om Edward mest tycker den smakar vatten).Engelsk och fransk cider avhandlas också, liksom kaffe i termos och huruvida det blir bättre eller ej av att bära på riktigt ingrodda smaker (som från en termos). Smakar ingrott kaffe mest finkel, eller är det en trivsam smak? Och vad kan man göra med gammal frityrolja? Edward berättar vidare vad som hänt eller snarare inte hänt med TV-serien ”Edward Bloms gästabud”, och så kommer de in på den heta politiska potatisen ”gårdsförsäljning”. Ja, av alkohol! Dessutom avslöjar Edward att han drömmer om en alternativ karriär som svartklubbsföreståndare (eller något sådant).Skriv gärna till poddredaktionen! Adressen är podden@edwardblom.se Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.