14. När vårkänslorna nässlar sig in i Makgeolli

I det fjortonde smörgåsbordsavsnittet talar Mats Ryd och Edward Blom om sina favoritprimörer, som sparris, färskpotatis, ramslök, nässlor och vårkyckling. Edward förklarar på vilket sätt svenska livsmedelshandlare gör helt fel när de säljer tysk, vit sparris, och även varför det är ett extremt grovt och omoraliskt etikettsbrott att spruta minsta droppe champagne (eller för delen dåligt bubbel) någonstans.De talar om sina erfarenheter av Franska rivieran, till exempel i Nice där Edward nyligen deltagit i en palmsöndagsprocession medan Mats förtjust drar sig till minnes när han besökte en bastuklubb i samma stad.Vidare berättar Edward om hur det är att ha flyttat till hus, talar om varför någon borde köpa hans fina lägenhet och hur man bör inreda ett hem från tidigt 1930-tal.Sedan talar de tu länge och vällustigt om koreansk mat och koreanska drycker, efter sina besök på krogar och restauranger i Seoul.Dessutom kommer två finfina erbjudanden, både för den som blir kund i programmets sponsor MatHem och för den som köper Edwards lägenhet. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Om Podcasten

Det bjuds på underhållning, vardagslivsberättelser, folkbildning, vanvettiga skratt och – inte minst – initierade samtal om mat och dryck på detta barockt dignande smörgåsbord, uppdukat av gastronomerna Edward Blom och Mats Ryd. Edward Blom har under de senaste åren blivit populär, för att inte säga folkkär, för sin öppna personlighet, livsglädje och smittande entusiasm, särskilt när det handlar om mat-, restaurang- och kulturhistoria. Här sekunderas han av Mats Ryd, som är kommunikatör inom mat och dryck – men framför allt en person närmast besatt av att dricka fantastiska viner och äta utvalda delikatesser. Han talar lika lågmält och långsamt som Edward yvigt och snabbt.Tillsammans bjuder de på massor av kunskap samt berättelser, reseminnen och anekdoter från sina liv som gourmeter, präglat av rejäla doser alkoholromantik. Edward Bloms smörgåsbord innehåller även stora portioner kulturhistoria, etikett och poesi. Ibland dyker podden upp på diverse krogar på sta’n. Då det kan bli väldigt uppsluppet, utan att de båda gastronomerna ändå helt tappar konceptet eller trasslar in sig i hörlurstrådarna.Podden har fått en dedikerad lyssnarskara, av vilka många säger sig ha lyssnat flera gånger på varje avsnitt! Och statistiken visar att nästan ingen som börjat lyssna på ett program stänger av innan de nått slutet.Skriv till redaktionen för Edward Bloms smörgåsbord: podden@edwardblom.se. Vi tar gärna emot lyssnarnas etikettsfrågor, förslag på innehåll, allmänna synpunkter samt glada tillrop. Skål! Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.