5. Jul, jul, julölsspecial

När det drar ihop sig till julhelg berättar Edward för Mats om hur hans julaftonsfirande brukar se ut, hur han ser på tomtetraditionen och vad som står överst på hans önskelista (som tur är något som Mats har en specialleverantör för).De båda gastronomerna provar sig raskt igenom ett stort antal julöl:• Lusselelle från Brekkeriet• Nils Oskars julöl• Wisby julbrygd• Oppigårds Winter Ale• Carnegie Porter• Fuller’s Winter Ale• Mysingen midvinterbrygd• S:t Erik Vesper Ale• Hibernation Ale• Harvey’s Christmas Ale• N'Ice Chouffeoch korar vilka öl som passar bäst att dricka ”till julmaten respektive ”under granen” (!). Edward kommer oundvikligen in på de olika ölsorternas och bryggeriernas historia mellan klunkarna.Dessutom berättar Edward vilken Stockholmspolitiker som gjort honom riktigt arg under veckan, och hur han lägger in julens godaste sill. Här finns hela receptet på den:www.edwardblom.se/kokbocker/edward-bloms-portersill Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Om Podcasten

Det bjuds på underhållning, vardagslivsberättelser, folkbildning, vanvettiga skratt och – inte minst – initierade samtal om mat och dryck på detta barockt dignande smörgåsbord, uppdukat av gastronomerna Edward Blom och Mats Ryd. Edward Blom har under de senaste åren blivit populär, för att inte säga folkkär, för sin öppna personlighet, livsglädje och smittande entusiasm, särskilt när det handlar om mat-, restaurang- och kulturhistoria. Här sekunderas han av Mats Ryd, som är kommunikatör inom mat och dryck – men framför allt en person närmast besatt av att dricka fantastiska viner och äta utvalda delikatesser. Han talar lika lågmält och långsamt som Edward yvigt och snabbt.Tillsammans bjuder de på massor av kunskap samt berättelser, reseminnen och anekdoter från sina liv som gourmeter, präglat av rejäla doser alkoholromantik. Edward Bloms smörgåsbord innehåller även stora portioner kulturhistoria, etikett och poesi. Ibland dyker podden upp på diverse krogar på sta’n. Då det kan bli väldigt uppsluppet, utan att de båda gastronomerna ändå helt tappar konceptet eller trasslar in sig i hörlurstrådarna.Podden har fått en dedikerad lyssnarskara, av vilka många säger sig ha lyssnat flera gånger på varje avsnitt! Och statistiken visar att nästan ingen som börjat lyssna på ett program stänger av innan de nått slutet.Skriv till redaktionen för Edward Bloms smörgåsbord: podden@edwardblom.se. Vi tar gärna emot lyssnarnas etikettsfrågor, förslag på innehåll, allmänna synpunkter samt glada tillrop. Skål! Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.