19:1 Kantareller, villaliv och pinot noir.

Äntligen är ”Edward Bloms smörgåsbord” tillbaka! Edward och hans poddkompanjon Mats Ryd har laddat upp med samtalsämnen och ädla drycker inför höstens avsnitt, som alla kommer att vara delade i två – och därmed kommer podden på allmän begäran även att dyka upp varje vecka.Denna gång har de båda gastronomerna nyazeeländsk pinot noir – eller Spätburgunder, som Edward föredrar att kalla det – i glasen. De uppdaterar varandra på sommarens förehavanden, och det tar inte ens sex minuter av podden innan de kommer in på grillminnen med ”knappt koagulerade havskräftor” och grishjärta. Edward citerar Karl Gerhard och berättar om hur galet det var att delta i sommarens DJ Battle i Almedalen – och hur kaotiskt villalivet blivit med tre småbarn. Dessutom drar han reseminnen från Köln och Haiti (!) och förklarar varför han sedan länge är lovad en resa till skånska Mölle av sin fru. Mats berättar hur man bäst anrättar sin kantarellsmörgås – på en skiva smörstekt levainbröd. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Om Podcasten

Det bjuds på underhållning, vardagslivsberättelser, folkbildning, vanvettiga skratt och – inte minst – initierade samtal om mat och dryck på detta barockt dignande smörgåsbord, uppdukat av gastronomerna Edward Blom och Mats Ryd. Edward Blom har under de senaste åren blivit populär, för att inte säga folkkär, för sin öppna personlighet, livsglädje och smittande entusiasm, särskilt när det handlar om mat-, restaurang- och kulturhistoria. Här sekunderas han av Mats Ryd, som är kommunikatör inom mat och dryck – men framför allt en person närmast besatt av att dricka fantastiska viner och äta utvalda delikatesser. Han talar lika lågmält och långsamt som Edward yvigt och snabbt.Tillsammans bjuder de på massor av kunskap samt berättelser, reseminnen och anekdoter från sina liv som gourmeter, präglat av rejäla doser alkoholromantik. Edward Bloms smörgåsbord innehåller även stora portioner kulturhistoria, etikett och poesi. Ibland dyker podden upp på diverse krogar på sta’n. Då det kan bli väldigt uppsluppet, utan att de båda gastronomerna ändå helt tappar konceptet eller trasslar in sig i hörlurstrådarna.Podden har fått en dedikerad lyssnarskara, av vilka många säger sig ha lyssnat flera gånger på varje avsnitt! Och statistiken visar att nästan ingen som börjat lyssna på ett program stänger av innan de nått slutet.Skriv till redaktionen för Edward Bloms smörgåsbord: podden@edwardblom.se. Vi tar gärna emot lyssnarnas etikettsfrågor, förslag på innehåll, allmänna synpunkter samt glada tillrop. Skål! Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.