#246: PÅ RIKTIGT om restaurangekonomi

I veckans avsnitt träffar vi krögaren och entreprenören Roger Hjälm som berättar om ekonomin kring att driva eget och jobba inom restaurangbranschen. Roger äger idag Katrinelunds Gästgiveri och Sjökrog och berättar om resan från att med ett par tusenlappar starta cateringfirma till att ha fine dining-restauranger, eget bryggeri och ha författat världens bästa kokbok på CV:t. Hur går ekonomin ihop kring att driva restaurang, vad tjänar en kock och hur mycket beröm är egentligen okej att ge efter en lyckad middag? Detta och mycket mer i resan från en allvarlig skidolycka till att bli framgångsrik stjärnkock!

Om Podcasten

Charlie och Mathias är tillbaka, sugna på att prata rakt, öppet och ärligt om livet, ekonomin och vardagspusslet. Med en varm och avslappnad ton, där samtalet snarare än expertsvaren står i centrum, blandar de udda gäster och stora ämnen inom vardagsekonomi på ett intressant, roligt och begripligt sätt. Podden kommer att hjälpa lyssnarna att spara pengar och bli mer insatta och trygga i sina köpval, inför stora som små beslut. Ämnena kommer att variera och vara både breda och smala. Målgruppen för den här produkten är bred. Den ska tilltala alla som vill ha en fungerande vardagsekonomi och mer pengar på fickan, samtidigt som det ska vara en varm och underhållande podcast. Som att ha en kompis i örat. Varje tisdag släpps ett nytt avsnitt.