189: 15 minutes of Fiskebäckskil

DEN HÄR HUMMERN ÄR KALL! David är tillbaka efter sin lyxweekend och Mathias och Jeroen tar på pudeldräkten för att springa ett varv. Avsnittet är för övrigt spontansponsrat och David firar med en fyrdubbel dram! Det som händer i Fiskebäckskil stannar … inte i Fiskebäckskil. David berättar om hummerfiske, 3 000 flaskor whisky och frotterande med gräddan av branschen. Eller som Patrik Barkevall skulle sagt: SVIN! Veckans destilleri 12" remix är Oban, upphittat i western highlands och David kommer med en ny lek! SPECIAL RELEASES ÄR INTE SINGLE CASKS – OKEJ?!?! Jeroen och Mathias ber verkligen om ursäkt…! Vad var det i glaset? En himla massa High Coast, helt galet! Mathias körde Berg batch 1: https://www.whiskybase.com/whiskies/whisky/133063/high-coast-berg Jeroen hade High Coast 63, okänt batchnummer men vi länkar vi batch 4: https://www.highcoastwhisky.se/produkter/63-batch-4 David hade hela High Coasts core range i denna nya stiliga box: https://www.highcoastwhisky.se/produkter/the-origins-box På bolaget hittar man den här: https://www.systembolaget.se/produkt/sprit/high-coast-8588704/ Fiskebäckskil, en kärlekshistoria Brygghuset i Fiskebäckskil, ett riktigt magiskt ställe: https://www.brygghusetkrog.se/ Hotellet (eller de båda hotellen, om man ska vara petig): https://www.brygghusetkrog.se/hotell/ Lite lite lite om vad som finns i whiskyväg, Reine som driver Brygghuset är mannen i mitten: https://www.brygghusetkrog.se/whisky/ Den Littlemill David provade som verkligen inte förtjänar de 85 poäng som är snittet i whiskybase: https://www.whiskybase.com/whiskies/whisky/86087/littlemill-08-year-old Veckans destilleri, 12 inch remix: Oban! Galet, Diageo har tydligen en egen hemsida för Oban! https://www.obanwhisky.com/ Se också: https://www.malts.com/en-gb/distilleries/oban Här kan man se hur destilleriet ligger mitt i stan: https://www.prnewswire.com/news-releases/oban-scotch-whisky-welcomes-you-home-to-its-tiny-coastal-town-in-new-postcards-from-oban-campaign-301273919.html Lite om destilleriets historia: https://www.whisky.com/whisky-database/distilleries/details/oban.html https://scotchwhisky.com/whiskypedia/1884/oban/ Enligt uppgift här ska malten hålla 1–2 ppm: http://whiskycyclist.weebly.com/oban-distillery.html Eller kanske 2–3 ppm? Se här: https://thewhiskeywash.com/whiskey-styles/scotch-whiskey/oban-unique-highland-whisky/ Leken 1 till 274! Köp inte den här boken: https://www.bokus.com/bok/9781910985922/the-whisky-dictionary/ interactive maturation ska man inte lära sig ur den boken, titta istället till exempel här: https://whiskymag.com/articles/what-happens-in-the-cask/ Här når du oss: En trea whisky på Facebook Maila till oss på hej@entreawhisky.se Davids blogg tjederswhisky.se Följ oss på Instagram: https://www.instagram.com/entreawhisky Bli medlem! https://entreawhisky.memberful.com/checkout?plan=74960

Om Podcasten

Lär dig mer om whisky! David, Mathias och Jeroen tar på ett lättsamt sätt upp whiskyvärldens mysterier och avslöjar hur det egentligen ligger till. Här får du veta mer om destillerier, ord och uttryck, tips och allmänna whiskynörderier. Välkommen till En trea whisky!