37: Haru smakat 18-åringen?

Davids hjärna är på väg ut ur Coronadimmorna och trots hans outsägliga trötthet avhandlar vi whiskysnobbism, ordet Utbyte eller yield och hälsar på destilleriet Glengyle – hem till den himla trevliga whiskyn Kilkerran. Garanterat virusfritt, bara att lyssna! Vad var det i glaset? Mathias smuttade Box The Bloggers, en privatbuteljering. Jeroen gjorde BK på Akashi, en japansk blended från White Oak distillery. Snobberiet i whiskyvärlden Ardbeg Ping 1: https://www.whiskybase.com/whiskies/whisky/889/ardbeg-1972 Malt maniacs & friends: https://www.facebook.com/groups/MaltManiacs Utbyte Lite om utbyte (yield) och kornsorter: https://scotchwhisky.com/magazine/opinion-debate/the-debate/15340/is-barley-variety-crucial-to-whisky-flavour/ Annars tarvar djupläsning om utbyte speciallitteratur. Typ som denna: Glengyle distillery https://kilkerran.scot/ 12-åringen kostar 618 kronor: https://www.systembolaget.se/produkt/sprit/kilkerran-8180001/ Här når du oss: En trea whisky på Facebook Maila till oss på hej@entreawhisky.se Davids blogg tjederswhisky.se Error sound courtesy of user Korground CC BY 3.0 https://freesound.org/s/344687/

Om Podcasten

Lär dig mer om whisky! David, Mathias och Jeroen tar på ett lättsamt sätt upp whiskyvärldens mysterier och avslöjar hur det egentligen ligger till. Här får du veta mer om destillerier, ord och uttryck, tips och allmänna whiskynörderier. Välkommen till En trea whisky!