40: Du kan vara Masatakatakataka

Från komikern Pablo Fransisco till en genomgång av whiskyåret 2020. En fyllig läsarfråga om jäsningstider och destillerikaraktär samt en karatesnabb avhandling av destilleriet Yoichi. Vad var det i glaset då? Mathias drog en GlenDronach cask strength; David, Ballantines 17 YO; Jeroen, High Coast Cinco. Pablo Fransiscos ”Mexican music”: https://www.youtube.com/watch?v=83bzs37LAKY Det lilla tillägget om indrink Se dessa två texter: https://scotchwhisky.com/magazine/features/10021/the-mysteries-of-cask-finishing/ https://blog.scotchwhiskyexperience.co.uk/2018/08/31/scotch-whisky-cask-finishes/ Läsarfråga om jäsningstider och destillerikaraktär Detta är svårt att länka. Jämför man de olika utgåvorna av Malt whisky yearbook blir det hur som jättetydligt att destillerier inte är konsekventa i sina jäsningstider över tid. Whiskyåret 2020 Klaus Bitschnaus Whiskysnack på tisdagarna, som du kan hitta info om här: https://www.whiskykalendern.se/ Veckans destilleri: Yoichi Hemsida: https://www.nikka.com/eng/distilleries/yoichi/ Jävlar vad David träffade rätt med grundandet – 1934 grundades det faktiskt! Bästa källan för Yoichi och alla andra japanska destillerier och japansk whiskyhistoria är för övrigt Stefan Van Euyckens fantastiska bok Whisky Rising. Och så här uttalas Yoichi (hint: inte som David säger): https://youtu.be/JFfVXHrG9Do Här når du oss: En trea whisky på Facebook Maila till oss på hej@entreawhisky.se Davids blogg tjederswhisky.se

Om Podcasten

Lär dig mer om whisky! David, Mathias och Jeroen tar på ett lättsamt sätt upp whiskyvärldens mysterier och avslöjar hur det egentligen ligger till. Här får du veta mer om destillerier, ord och uttryck, tips och allmänna whiskynörderier. Välkommen till En trea whisky!