066. Aktivering av frön, nötter, säd och baljväxter

Har du ätit en påse nötter och efteråt känt en tung klump magen som inte riktigt vill släppa? Det är inte på grund av dåligt matsmältningssystem, utan det är på grund av de skyddsämnen som finns naturligt i nötterna. Men det problemet kan vi fixa ganska enkelt genom aktivering och blötläggning. Samtidigt ökar näringsupptaget! Allt det här besvaras i veckans avsnitt: Varför blötlägga? Vad är antinutrienter? Aktivera frön och nötter Nötiga fakta om nötter Aktivera spannmål och gryn

Om Podcasten

En podd om holistisk hälsa och hållbar livsstil. En fyndig, kostrådgivande retoriker och en underhållande, finlandsvensk näringsterapeut kända från @lesscarbs och @morotsliv - nu sammanslagna till ett. Vi avhandlar stort och smått, delar hacks, tips, råd, upplevelser och iakttagelser. Aldrig med pekpinnar, alltid nära till skratt. Besök https://fannyochila.com