Reclaim fyra små rätter, med Jonas Cramby och Fushia Dunlop

Kinas matkultur är liksom inte bara ett kök, utan hundratals. Vi fattar ätpinnarna och snackar med Jonas Cramby som släppt inte mindre än två kokböcker som heter Kinamat varje dag. Vi ringer dessutom till Fushia Dunlop, brittisk journalist, som var först med att introducera sichuanesisk mat i väst. Hon är ett uppslagsverk av kunskap och bjuder på insikter om den friterade bananens historia. Mer då? Vi testar vi baiju med Ludvig Sääf, expert på dryck från landet i fjärran öster samt testäter restaurang Surfers meny med köksmästaren Nilas Corneliussen. Ett matigt avsnitt, minst sagt!

Om Podcasten

Foody Safari är en podd om mat och dryck. Två prylar som vi faktiskt måste inta, flera gånger om dagen. I podden utforskar vi vårt dagliga bröd, från svennepizza till avsmakningsmeny. Från frukostvin till kaffetonic. Journalisten Anna Norström är er ständigt hungrige sekreterare på färden. Hon intervjuar världens mest kända kockar i deras kök, testar allt, åtminstone en gång – och säger sällan nej till en extra portion.