#företagarpodden

#företagarpodden #223: Så ska restaurangerna klara krisen

av #företagarpodden | Publicerades 5/20/2020

Hur ser situationen ut för Sveriges restaurangföretagare? Och vilka regelförändringar behövs för att hjälpa företagare ur krisen? Detta tar vi reda på i veckans avsnitt av #företagarpodden. Lyssna nu! Många restauranger upplever en tuff tid, vissa tvingas stänga medan andra har hittat nya affärsmöjligheter i form av matleveranser och take away. Hur kan vi göra för att hjälpa denna viktiga bransch? Den här veckan får Günther besök i studion av krögaren och entreprenören Pontus Frithiof. Han har fått priser som årets krögare, årets affärskrog samt tilldelats Gastronomiska Akademins Guldmedalj. I podden berättar han om hur du ska tänka som krögare för att klara krisen och ger sina bästa tips till aspirerande företagare. Krispaketen har haft stor påverkan på småföretagares regelbörda. Hur ska man tänka framåt för att inte fastna i byråkrati? Och vilka förändringar krävs? Företagarnas expert på regelförenkling, Helena Fond, gästar podden och delar med sig av allt du behöver veta om bland annat förmånsbeskattning och personligare.

Om Podcasten

I #Företagarpodden hör vi Företagarnas vd Günther Mårder med gäster diskutera företagandets möjligheter och utmaningar. Frågor från lyssnare blandas med tips och life-hacks med fokus på smarta knep som kan hjälpa dig att ta ditt existerande eller framtida företag till en ny nivå. Kända företagsprofiler och experter gästar podden och bjuder på sina viktigaste tips och tricks. Följ med på en underhållande resa om hur du kan utveckla ditt företagande!