Avsnitt 154. Vi pratar vikten av inläsare, en levande backlist, en ny inriktning för Storytel och lyssnar till en bred överblick över villkoren för att ge ut böcker i Europa just nu.

Avsnitt 154: I förra avsnittet av podden berättade förläggaren om hur ljudbokslyssnare protesterat relativt vilt när den nya boken av Dag Öhrlund hade författaren som inläsare och inte Stefan Sauk. Det var ett drag som var tvunget men det satte förlaget i en ovan situation. Hur skulle lyssnarna reagera över tid? I detta avsnitt får vi facit. En stor skillnad mellan pappersbok och digital bok är att en digital bok alltid är levande medan en pappersbok försvinner över tid. Det skapar en helt ny mental miljö för författarna, och för läsarna som alltid hittar en författares tidigare böcker. Storytel har fått en ny vd och nya styrelsemedlemmar, alla med internationell bakgrund och med erfarenheter från andra strömningstjänster inom film och tv. Förläggaren håller tungan rätt i mun medan journalisten spekulerar mer vilt när vi funderar över Storytels framtid. Journalisten pratar med Bonnier Books vd Håkan Rudels om läget i Europa. Vilka utmaningar möter europeiska bokförlag och hur ser Bonniers strategier ut på olika marknader?   01 07 – Dag Öhrlund klarar sig på egen hand 05 48 – Den digitala backlisten ger böcker en evig livslängd 10 46 – Är Storytel på väg att byta strategi? 16 25 – Ett samtal med Håkan Rudels om samtiden och framtiden

Om Podcasten

Förlagspodden reflekterar över böcker och bokbranschen utifrån en förläggares perspektiv. Varför ser det ut som det gör? Finns det något intressant bakom kulisserna? Varför kommer just den här boken ut? Men inte den? Vilka böcker är intressanta just nu? Vad händer egentligen på ett förlag? Varför bråkar folk så mycket? Varför säger de en sak och gör en annan? Och egentligen allt annat från den här världen som kan intressera bokälskare och andra allmänt nyfikna människor. Högt och lågt och, i bästa mening, provokativt.