Avsnitt 180. Vi synar en reklamtext för världens, eventuellt, första AI-förlag, ger er en lägesrapport, dissar Amazon och pratar med ett rackarns intressant barnboksförlag.

Avsnitt 180. Journalisten går, som vanligt, på krigsstigen när han ser en reklamtext förklädd till journalistik. I synnerhet när den publiceras i branschtidningen Svensk Bokhandel. Förläggaren är mer eftertänksam. Så tittar vi på kostnadsbilden för svenska förlag. Vad händer med papperspriserna och transportkostnaderna? Vart tog Amazon vägen? Vi konstaterar att de, efter knappt tre år, inte lämnar några spår på den svenska bokmarknaden. Så ger vi er del två i vår serie med förlagssamtal. Den här gången handlar det om barnboksförlaget Opal som fyller 50 år i år.   00 22 – Ett AI-förlag för de mindre bemedlade 08 27 – Papperspriserna faller... 12 22 – Finns Amazon i Sverige? 16 02 – Inte bara Pettson  

Om Podcasten

Förlagspodden reflekterar över böcker och bokbranschen utifrån en förläggares perspektiv. Varför ser det ut som det gör? Finns det något intressant bakom kulisserna? Varför kommer just den här boken ut? Men inte den? Vilka böcker är intressanta just nu? Vad händer egentligen på ett förlag? Varför bråkar folk så mycket? Varför säger de en sak och gör en annan? Och egentligen allt annat från den här världen som kan intressera bokälskare och andra allmänt nyfikna människor. Högt och lågt och, i bästa mening, provokativt.