Agnes Wold om skillnaden mellan att vara överkänslig och allergisk
Om laktos- och glutenintolerans, nötallergi och andra vanliga matallergier. Professor Agnes Wold förklarar varför Sverige har så hög andel födoämnesallergi och menar att det beror på hur vi föder upp våra barn. Hon berättar också om ny forskning som visar att allergier kan påverkas av vad mamman äter som gravid, och varför det är ett problem att gravida inte äter fisk. Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play. Agnes Wold, professor i klinisk bakteriologi, tar sig an samtidens hälsofrågor tillsammans med programledaren Christer Lundberg.Agnes Wold om allergier: Därför är det så viktigt att du behandlar celiaki på rätt sätt och vad som är skillnaden på att vara allergisk och överkänslig. Och så pratar Agnes och Christer om fästingar som förutom TBE och borrelia kan ge köttallergi. Dessutom om en ny bakterie man upptäckt hos djuren, som kan påverka människor med nedsatt immunförsvar.Podden som avlivar hälsomyter och ger svar på dina frågor om coronavirus, tarmflora och riskerna med att bädda sängen.