Avsnitt 13: Fem myter om vin och vad betyder egentligen Grand Cru?

I avsnitt 13 är det återigen dags för Anna, Lina och Emil att sammanstråla för att ta sig an två lyssnarfrågor. Vi börjar med att försöka reda ut begreppet ”Grand Cru” och hur det skiljer sig i Bourgogne, Champagne och Bordeaux, och avslutar med att avslöja lite smaskigt 1800-talsskvaller om hur det gick till när Bordeaux klassificerades. Dessutom dissekerar vi fem vanliga myter om vin. OBS! Denna pod innehåller information om alkohol och de produkter som nämns presenteras i samarbete med Tryffelsvinet. Åldersgräns 25 år.

Om Podcasten

Tryffelsvinet är din vän i vinvärlden. Genom vår nystartade podcast får du chansen att ställa de frågor som du inte tidigare vågat ställa om vin. Har du alltid undrat varför roséchampagne är dyrare än vanlig champagne? Varför man inte ska dricka torrt vin till glass? Hur det kommer sig att vissa är allergiska mot rött vin? Ingen fråga är för stor eller för liten! Mejla in din fråga och hur det kommer sig att du undrar över just detta till fraga@tryffelsvinet.se så kanske den kommer med i poden!