Avsnitt 29: Betong, amforor och äggformade fat – hur cement påverkar vinet

I dagens avsnitt tittar vi närmare på det kanske minst välkända (men historiskt viktigaste) materialet att lagra vin: betong! Vi sätter på oss betongkepsen och går en historisk vandring i lerans underbara värld via amforor till dagens übermoderna betongägg. Vi får också veta när Anna fick en betongrelaterad utskällning senast och berättelsen om när Emil försökte göra sin egen tegelsten. Dessutom tar vi reda på svaret den viktigaste frågan av alla; hur påverkar betonglagring smaken på det färdiga vinet? OBS! Denna pod innehåller information om alkohol och de produkter som nämns presenteras i samarbete med Tryffelsvinet. Åldersgräns 25 år.

Om Podcasten

Tryffelsvinet är din vän i vinvärlden. Genom vår nystartade podcast får du chansen att ställa de frågor som du inte tidigare vågat ställa om vin. Har du alltid undrat varför roséchampagne är dyrare än vanlig champagne? Varför man inte ska dricka torrt vin till glass? Hur det kommer sig att vissa är allergiska mot rött vin? Ingen fråga är för stor eller för liten! Mejla in din fråga och hur det kommer sig att du undrar över just detta till fraga@tryffelsvinet.se så kanske den kommer med i poden!