Avsnitt 30 – Är det sant att alla sydafrikanska viner smakar rök och varför ska vi bry oss om skalkappan?

I avsnitt 30 tar Anna tag i en fråga hon fått i över 20 år: ”Varför smakar alla Sydafrikanska viner rök och bränt gummi?”. Fast besluten att krossa myten ger hon sig ut i en svarsdjungel som innehåller såväl skogsbränder som skitiga vinerier. Lina har nördat ner sig i ämnet ”skalkappor” och reder ut varför det är viktigt vid rödvinmakning – dessutom slår hon äntligen fast vad som är vad av pigeage, remontage och délestage. OBS! Denna pod innehåller information om alkohol och de produkter som nämns presenteras i samarbete med Tryffelsvinet. Åldersgräns 25 år.

Om Podcasten

Tryffelsvinet är din vän i vinvärlden. Genom vår nystartade podcast får du chansen att ställa de frågor som du inte tidigare vågat ställa om vin. Har du alltid undrat varför roséchampagne är dyrare än vanlig champagne? Varför man inte ska dricka torrt vin till glass? Hur det kommer sig att vissa är allergiska mot rött vin? Ingen fråga är för stor eller för liten! Mejla in din fråga och hur det kommer sig att du undrar över just detta till fraga@tryffelsvinet.se så kanske den kommer med i poden!