49 Restauranger

Fredagen närmar sig och vi ämnar prata om restauranger och restaurangbesök vi minns. Till detta lagar vi Fiskstuvning ala Frans Suell "Étuvée de poissons à la Frans Suell. Vit fisk gratinerad under saffransspetsad vitvinssån omgiven av spritsad pommes duchesse och krönt med krutonger och handskalade räkor. Vi lagar den ur kokboken #minskånskakokbok av Anna Billing Vi tycker det skall bli roligt att laga rätten då den förekommer i boken Polis polis potatismos av Sjövall/Wahlöö. Anna Billing har också tagit fasta på detta eftersom inledningen av boken utspelar sig på Savoy i Malmö med just denna rätt på bordet. (Direktören som blir skjuten hamnar med ansiktet rätt ner i denna rätt) Vill du laga med? köp då: Vit fisk oskalade räkor charlottenlökar smör fiskbuljong brödkrutonger persilja Fiskbuljong: (kanske gör vi på nåt lite enklare sätt) 7 dl vatten 3 dl torrt vitt vin räkskal och fiskrens 1 bit purjo 1/2 gul lök stjälkar från persiljan 2 lagerblad Sås: 50g smör 0,5 g mortlad saffran 50g mjöl 5dl fiskspad (alltså buljongen) 1+1dl gammeldags mjölk 2 äggulor Duchessepotatis 1 kg mjölig potatis smör äggulor vitpeppar salt (dill till garnityr)

Om Podcasten

Maggan Ek och Peter Bengtsson pratar om ditt och datt och lagar mat samtidigt.