97 Fiskgryta (Ghelye Mahi)

I fredagspratet blir det: Fiskgryta (Ghelye Mahi) Vissa panerar laxen för att den inte ska koka sönder under kokning. Här kommer receptet: 4 personer: En stor lök ( 3 msk stekt lök) 5 klyftor vitlök 1/2 tsk gurkmeja 1/2 chiliflakes 500 gr lax 150 gr hackade koriander 2 msk torkade bockhornsklöver 4 msk tamarindpasta Hacka lök, hetta upp oljan och fritera löken. Tillsätt gurkmejan. Tillsätt vitlök och fräs den i ett par sekunder. Stek även koriandern i samma panna och tillsätt torkade bockhornsklöveren därefter. Stek fisken, det kam man göra i samma panna om man lägger örterna på en sida. Tillsätt tamarindpastan och ett glas vatten och låt det koka i ca 20 min.

Om Podcasten

Maggan Ek och Peter Bengtsson pratar om ditt och datt och lagar mat samtidigt.